olimpijski pobjednik

Pokorio je konkurenciju na 110 metara pa otkrio: Modrić mi je jedan od najdražih igrača

10.09.2023 u 20:12

Bionic
Reading

Drago mi je što sam došao opet u Hrvatsku, zemlju izvrsnih nogometaša, a Luka Modrić mi je jedan od najdražih igrača uopće, kazao je pobjednik Memorijalne utrke Boris Hanžeković na 110 metara prepone na zagrebačkome mitingu Jamajčanin Hansle Parchment

Jamajčanin je slavio s 13.13 sekundi, što je bolje vrijeme negoli što je lani postigao svjetski prvak Amerikanac Grant Holloway, ali slabije od rekorda mitinga Amerikanca Devona Allena (12.99) iz 2021. Parchment je bio treći u toj utrci.

"Bila je to dobra utrka, zadovoljan sam jer je kraj sezone i zdrav sam. U Budimpešti sam postao svjetski doprvak iza Hollowaya i malo sam razočaran tim ishodom, te jedva čekam Olimpijske igre u Parizu za uzvrat", kazao aktualni olimpijski prvak na 110 metara prepone.

"Drugi puta sam u Zagrebu i opet moram pohvaliti ozračje na ovom malom stadionu. Svi ovdje očito prate atletiku, nisu samo zaluđeni nogometom. I na Jamajci smo pratili uspjehe hrvatskih nogometaša, a Luka Modrić mi je najdraži. Pratim ga regularno u Real Madridu", kazao je 33-godišnji Jamajčanin.

Parchment je dobio posebni pokal od ministrice sporta i turizma Nikoline Brnjac.

Kenijac Ferdinand Omanyala pobijedio je na utrci na 100 metara s vremenom od 9.95 sekundi, s drugim rezultatom svih vremena na zagrebačkoj utrci. Brži od njega bio je samo legandarni Usain Bolt s 9.85 sekundi iz 2011. godine.

"Drago mi je što sam i u ovom kasnom dijelu sezone trčao ispod 10 sekundi. Znao sam da rekord ovog mitinga drži Usain Bolt, ali ovoga puta nisam mogao prići ni blizu. Još osjećam umor od Svjetskog prvenstva u Budimpešti", kazao je Omanyala, koji u karijeri ima respektabilnih 9.77 iz Nairobija 2021. godine.

"Znam da je čudno što jedan Kenijac trči stotku, ali ja sam poseban. Trenirao sam ragbi do 20 godine, a onda se prebacio na sprint".