presudili mu japanci

Njemačka nakon blamaže ekspresno smijenila izbornika, klupu 'elfa' preuzima legenda

10.09.2023 u 18:29

Bionic
Reading

Hansi Flick (58) više nije izbornik njemačke nogometne reprezentacije. Vodstvo domaćina Eura koji će se održati sljedeće godine izgubilo je strpljenje s izbornikom nakon niza loših rezultata u ovogodišnjim prijateljskim utakmicama koji je kulminirao domaćim 4:1 porazom od Japana

Tako je Hansi Flick (58), koji je 2020. godine s Bayernom osvojio Ligu prvaka, morao napustiti izborničku dužnost nakon samo malo više od dvije godine, na klupu 'elfa' je stigao 1. kolovoza 2021.

U tom je razdoblju Flick vodio Njemačku u 25 utakmica, a ostvario je samo 12 pobjeda, 7 remija i 6 poraza. No, u posljednjih 17 susreta uspio je ubilježiti samo četiri pobjede...

Krajem prošle godine Njemačka je ispala sa Svjetskog prvenstva u Katru već nakon natjecanja po skupinama, a u šest ovogodišnjih prijateljskih utakmica ostvarila je tek jednu pobjedu, 25. ožujka protiv Perua. Uslijedio je poraz od Belgije pa remi s Ukrajinom da bi u posljednje tri utakmice Njemačka gubila od Poljske, Kolumbije i Japana postigavši pritom samo jedan gol.

  • +16
Njemačka - Japan 1:4 prijateljska utakmica Izvor: EPA / Autor: Filip Singer

'Tijela DFB-a dijele isto viđenje kako nacionalna momčad treba novi impuls. S Eurom na vidiku trebamo entuzijastično raspoloženje i pouzdanje', objavio je predsjednik DFB-a Bernd Neuendorf.

Njemačku u utorak očekuje prijateljska utakmica protiv svjetskog doprvaka Francuske u Dortmundu, a reprezentaciju će u tom dvoboju voditi sportski direktor Rudi Völler, koji je bio izbornik od 2000. do 2004.

'Sad je najvažnije dovesti izbornika koji u kratkom razdoblju može pripremiti momčad za EURO', kazao je Völler.