sve su dogovorili

Senzacija na Poljudu, Luka Vušković odlazi u Tottenham, a u Hajduk stiže Ivan Perišić?

10.09.2023 u 19:44

Bionic
Reading

Luka Vušković (16) sve je dogovorio s Tottenhamom i samo se čeka potvrda ovog posla, barem tako tvrdi stručnjak za transfere Fabrizio Romano. Cijela ova priča ima još spektakularniju pozadinu jer se ovime za Hajduk definitivno otvorila opcija dovođenja Ivana Perišića

'Tottenham je korak do dovođenja talentiranog Luke Vuškovića (16). Vušković je odlučio da želi u Tottenham nakon što mu je prezentiran razvojni put. Vuškovića je željelo pet top klubova, a s Tottenhamom je dogovorio osobne uvjete. Tottenham i Hajduk usklađuju posljednje detalje', napisao je talijanski ekspert za transfere Fabrizio Romano.

Realno, ovaj se posao završava već neko vrijeme, a za Hajduk je vrlo važan jer će uz milijunsku odštetu 'bili' napokon dobiti priliku za dovođenje Ivana Perišića (34)!

Da, u menadžerskim se kuloarima ova priča 'zakuhala' još prošlog tjedna, a sad je sve realnije da će Hajdukov dragulj Luka Vušković krenuti put Londona, a u suprotnom smjeru - Ivan Perišić!

No, kako je ljetni prijelazni rok službeno završen, postoji samo jedno moguće rješenje u ovom trenutku.

Realna je opcija da će se 'papirnati' dio posla odraditi sada, a konačni transfer odmah na početku zimskog prijelaznog roka.

Informacije koje dolaze iz Engleske tvrde kako će Tottenham za Vuškovića službeno Hajduku platiti odštetu od oko 12 milijuna eura, ali umanjenu za vrijednost Ivana Perišića. Podsjetimo, Tottenham je našeg reprezentativca ovog ljeta bio spreman prodati za oko pet milijuna eura, ali u ovom će poslu to biti ipak gotovo dvostruko manja cifra jer Perišiću u lipnju 2024. godine završava ugovor i postaje slobodan igrač.

Dakle, kako sada stvari stoje Luka Vušković do kraja godine ostaje u Splitu, a Ivan Perišić u Londonu. U prvim danima zimskog prijelaznog roka aktivira se transfer prema kojem Ivan Perišić postaje novi igrač Hajduka, a Luka Vušković Tottenhama.