NAGRADNJAČA

Poklanjamo vam knjigu 'Torcida: Pogled iznutra'

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 31.01.2012 13:18
  • Objavljeno 31.01.2012 u 13:18
torcida MU

torcida MU

Izvor: Promo fotografije / Autor: profil

U Zagrebu 25. siječnja 2012. u 18 sati u Profil Megastoreu bit će predstavljena knjiga 'Torcida: Pogled iznutra' u Profilovu izdanju. Autori su Dražen Lalić i Damir Pilić, a knjiga govori o tome kako je nastala i što drži na okupu jednu od najstarijih navijačkih skupina u Europi. Tportal.hr i Profil su za svoje čitatelje pripremili tri primjerka knjige

'Torcida: Pogled iznutra' svojevrsna je kultna studija sociologa Dražena Lalića, redovitog profesora na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Nedugo nakon prvoga objavljivanja, u jesen 1993. godine, Lalićeva je knjiga postala nezaobilazno štivo i vodič za sve one koji žele steći bolji uvid u Torcidu i supkulturu nogometnih navijača, a to je ostala sve do danas.

Osim što je fenomenu Torcide pristupio metodom promatranja sa sudjelovanjem, Lalić je u svom akcijskom istraživanju prikupio mnogo zanimljivih obilježja navijačkoga života, osvijetlivši tako atraktivan, ali i kontroverzan svijet navijaštva iz perspektive njegovih izravnih aktera.

Nakon punih 18 godina, zbog velikog interesa ne samo navijača nego i sociologa, novinara, pa i mnogih drugih, Profil s ponosom predstavlja drugo, prošireno izdanje Lalićeve knjige, koje je autor priredio u suradnji s novinarom i psihologom Damirom Pilićem. Osim nekoliko novih tekstova i razmjerno opsežne kronologije važnijih zbivanja vezanih za Torcidu u razdoblju od 1944. do 2011. godine, novo izdanje donosi i čitav niz svježih fotografija.

Važnost objavljivanja ove knjige tim je veća što se novo izdanje pojavljuje u godini u kojoj Hajduk slavi svoju stotu obljetnicu, a ne treba zaboraviti ni činjenicu da je krajem listopada 2010. i Torcida, najstarija navijačka skupina u postkomunističkoj Europi, dolično obilježila velik jubilej – šezdesetu obljetnicu svoga postojanja.

Knjigu su osvojili:

Maja Giljanović
Jurica Kovačević
Marko Ostrogonac

Nagrade šaljemo poštom na kućnu adresu.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: tportal.hr

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi