kršenja protokola

Pojavila se video snimka zbog koje su čelnici NBA lige pokrenuli istragu; zvijezda Netsa otkazala utakmice pa viđena na korona partyju

13.01.2021 u 10:25

Bionic
Reading

Zvijezda Brooklyn Netsa Kyrie Irving, koji je propustio nekoliko utakmica zbog osobnih razloga, postao je predmetom istrage u NBA-u zbog kršenja anti Covid-19 protokola nakon što je objavljena videosnimka na kojoj je on bez maske na jednoj proslavi

Prema televizijskoj postaji ESPN, koja se poziv na izvore unutar kluba, Irving, čiji razlozi za propuštanje tri utakmice nisu poznati, neće se na košarkaške terene vratiti ni ovaj tjedan. Netsi igraju u srijedu protiv New York Knicksa i u subotu protiv Orlanda.

Na spornoj snimci koja se pojavila na društvenim mrežama vidi se kako Irving pleše na proslavi rođendana svoje sestre bez maske. A to je kršenje anti-COVID-19 protokola NBA koja zabranjuje igračima da idu u noćne klubove, barove i druga mjesta na kojima ima više od 15 osoba.

'Obaviješteni smo o videosnimki na kojoj se vidi Kyrie Irving na obiteljskoj proslavi. Istražujemo okolnosti te večeri s Kyrom i NBA da utvrdimo je li poštivao zdravstvene i sigurnosne protokole Lige. Trenutačno još nije s momčadi zbog osobnih razloga', izjavio je menadžer Netsa Sean Marks, dodajući da datum Irvingovog povratka na terene još nije poznat te kako će košarkaš dobiti priliku da objasni svoj izostanak.

Prema pravilniku NBA ukoliko igrač propusti jednu utakmicu nakon što je prekršio anti-COVID-19 protokol, on gubi 1/816 svoje plaće. Kako Irvingova plaća ove sezone iznosi 33,46 milijuna dolara, to bi za njega značilo gubitak od 410.000 dolara po utakmici.