NAVIJAČ UBIJEN

Pojavila se snimka tragičnog okršaja koji je šokirao Madrid!

30.11.2014 u 12:22

Bionic
Reading

Dvoboj Atletica i Deportiva imao je uvertiru u velikoj tučnjavi radikalnih huliganskih skupina, u kojoj je jedan muškarac ubijen. Nakon što su mu nanešene teške tjelesne ozljede, bačen je u rijeku, a kasnije je u bolnici preminuo

Do velike tučnjave dvije radikalne frakcije navijača, Riazor Blues i Frente Atletico došlo je u jutarnjim satima uoči utakmice Atletica i Deportiva ove nedjelje. Kako pišu španjolski mediji, riječ je o dogovorenoj tučnjavi.

Huligani Atletica naoružani palicama dočekali su one iz Deportiva dok su izlazili iz autobusa i započeo je obračun u kojem je 11 navijača ozlijeđeno.

Jedan od njih, 43-godišnji gostujući navijač teško je ozlijeđen bacanjem u rijeku nakon tučnjave. Pritom je pao u komu i u bolnici je proglašen 'klinički mrtvim', uz dodatno objašnjenje da je u iznimno kritičnom stanju.

'Atletico oštro osuđuje incidente koji su se dogodili oko madridske rijeke. Vrijednosti koje promiče sport moraju prevladati nad rivalitetom. Svi se moramo boriti protiv pošasti nasilja,' službena je objava Atletica Madrida nakon incidenta.

Dvoboj je završio 2:0 pobjedom Atletica, uz asistenciju Mandžukića, no rezultat je ove nedjelje u Španjolskoj u drugom planu. Pojavila se i snimka tragičnog huliganskog obračuna navijača uz rijeku, a potvrdili su tamošnji mediji da je navijač Deportiva preminuo u bolnici.

Kako donosi Marca, riječ je o navijaču poznatom pod nadimkom 'Jimmy', koji je bio dio radikalne frakcije Deportivovih navijača. Iza sebe je ostavio maloljetnog sina. To je 11. preminuli navijač u Španjolskoj, od 1980. godine do danas.

'To nema nikakave veze s nogometom. Radi se o radikalnim grupama koje su ovo skrivile. Mi s tim nemamo ništa. Među ekipama mora vladati mir i sloga. Na utakmicu se dolazi u društvu obitelji i uživa se u nogometu. Ovo je nešto što se dogodilo daleko do stadiona i daleko od utakmice, to s nogometom nema veze,' oštro je izjavio predsjednik Atletica Enrique Cerezo.

'Osjećam bol i osuđujem ovaj incident. Tužni smo zbog ovog što se dogodilo. Radi se o navijaču jednog kluba, ali problem je u društvu. Nadajmo se da se neće ponoviti. Oni koji imaju sredstva djelovati po ovom pitanju, neka poduzmu mjere,' kratko se osvrnuo Diego Simeone.

Policija je 24 ljudi uhitila, a 100 ih je identificirano kao sudionika u krvavom sukobu.