ORIGINALNI DREAM TEAM

Pogledajte prvi trailer o najboljoj momčadi svih vremena

02.06.2012 u 10:00

Bionic
Reading

U javnosti se pojavio i 'trailer' dugo očekivanog sportskog dokumentarca o najboljoj košarkaškoj momčadi svih vremena. Riječ je o američkoj reprezentaciji koja je osvojila zlato na Olimpijskim igrama u Barceloni

Prije 20 godina svijet je vidio momčad kakvu više neće imati priliku gledati. SAD-u je bilo dosta poraza od europskih nacionalnih selekcija pa je za Igre u Barceloni prekrižio studente i sastavio Dream Team od igrača iz NBA-a.

Magic Johnson, Michael Jordan, Larry Bird, Charles Barkley, Patrick Ewing, David Robinson, John Stockton, Karl Malone, Scottie Pippen, Chris Mullin, Clyde Drexler i tada najbolji američki sveučilištarac Christian Laettner bili su članovi družine koja je dominantno stigla do zlata razbijajući protivnike s 30-ak koševa u prosjeku.

Sada su se novinari NBA TV-a odlučili vratiti u prošlost i snimili dokumentarac s ekskluzivnim intervjuima zvijezda i nikad prikazanim videozapisima i fotografijama iz tog razdoblja.

Bit će riječi i o jedinoj utakmici koju je Dream Team izgubio, trening okršaju protiv najboljih američkih studenata, zatim o legendarnom dvoboju u Monte Carlu između Magicove i Jordanove momčadi, za koji je legenda Bullsa izjavila da je upravo u njemu igrao najbolju košarku.

Uoči premijere na NBA TV-u 13. lipnja pojavio se najavni video dokumentarca od 32 sekunde.