1:1 NA MAKSIMIRU

Pogledajte povijesni remi Dinama protiv Dinama

05.12.2012 u 10:30

Bionic
Reading

Dinamo je konačno stigao i do prvog gola i do prvog boda u Ligi prvaka, a evo kako je to izgledalo protiv kijevskog imenjaka na snježnom Maksimiru u utorak navečer

Sve je nagovještavalo nastavak poznatog maksimirskog prokletstva. 'Modri' nisu uspijevali zabiti ni iz prilika koje nazivamo 100-postotnim, opet su se umjesto mreže tresle vratnice, a suparnički golman je baš protiv našeg Dinama imao utakmicu sezone.

No ipak, na kraju je zagrebački Dinamo stigao do boda: duboko u sudačkoj nadoknadi Ivan Krstanović je izborio penal i pogodio s bijele točke za konačnih 1:1. Ali bilo bi nepravedno reći da je remi bio nezaslužen; štoviše da su Zagrepčani i pobijedili, ne bi to bilo nezasluženo ili slučajno.

Hrvatski Dinamo dobro se snašao na užasnom travnjaku i po snježnoj mećavi, igrao, kombinirao koliko se to moglo, pucao i njegovi igrači su iskazivali puno više želje od ukrajinskog imenjaka. U sažetku se upravo to i vidi - trud, želja i ideja u igri. Naravno, vidi se i još jedan 'dinamovski' primljen gol u zadnjoj sekundi prvog poluvremena, no nakon utakmice taj kiks više nitko ni ne spominje.

'Modri' su izbjegli 12. uzastopni poraz u Ligi prvaka, pa iako su ispali iz Europe, već sad se bez tog velikog opterećenja mogu početi pripremati za kvalifikacije iduće sezone...

INFO

Liga prvaka, Skupina A, 6. kolo
Dinamo Zagreb 1 1 Dinamo Kijev
Strijelci
0:1 A. Yarmolenko (45') 1:1 I. Krstanović (11m, 90')
Sastavi
I. Kelava
J. Šimunić
D. Vida
L. Ibáńez
Š. Vrsaljko
A. Ademi
M. Brozovic (71' J. Pivaric)
M. Kovacic
Sammir
F. Beqiraj
D. Cop (60' I. Krstanovic)
M. Koval
T. Mikhalik
O. Vukojević
T. Taiwo
Betao
M. Veloso
D. Garmash
Dudu (82' A. Mehmedi)
A. Yarmolenko
I. Brown (76' M. Rubén)
L. Haruna (90' A. Bogdanov)
Žuti kartoni
D. Vida 11'
M. Brozovic 47'
I. Krstanovic 90'
Dudu 65'
A. Yarmolenko 90'