katastrofa na old traffordu

Ovo je najlošiji Manchester United u posljednjih 37 godina; velika kriza 'crvenih vragova'

04.10.2023 u 09:19

Bionic
Reading

Galatasaray je u utorak navečer zamrznuo Old Trafford, u 2. kolu Lige prvaka turski je velikan slavio u gostima kod Manchester Uniteda 3:2 i tako samo produbio do sada neviđenu krizu 'crvenih vragova'

Momčad s Old Trafforda ovako katastrofalan početak sezone ne pamti još od 1986. godine, a bila je to prva sezona u kojoj je legendarni sir Alex Ferguson preuzeo tada posrnule 'crvene vragove'.

Danas je United u novoj krizi, više nitko niti ne računa kojoj po redu. Katastrofalno zvuči podatak da je Erik Ten Hag jučerašnjim porazom od Galatasaraya postao prvi trener u modernoj eri 'crvenih vragova' koji je izgubio šest od prvih deset utakmica u sezoni!

  • +11
Manchester United - Galatasaray, Liga prvaka, 3.10.2023. Izvor: EPA / Autor: Peter Powell

Da, Manchester United je u prvih sedam kola Premiershipa izgubio četiri utakmice (Crystal Palace, Brighton, Arsenal, Tottenham), a u Ligi prvaka je gubio od Bayerna i sad Galatasaraya.

Glasine o smjeni Ten Haga sve su glasnije, a njegov je komentar novog poraza i gromoglasnih zvižduka s tribina Old Trafforda bio vrlo znakovit.

U video sažetku Arena Sport TV-a, koja prenosi utakmice Lige prvaka, pogledajte najzanimljivije trenutke s utakmice Manchester Uniteda i Galatasaraya.

'Da, mogu shvatiti reakciju publike. Ja sam odgovoran za ovu momčad, igru i rezultat. A mi nemamo rezultate. Moramo biti bolji. No, vidio sam momčad sa sjajnim duhom, također i momčad koju je publika podržavala od početka do kraja. Jako smo razočarani', kazao je Ten Hag pa nastavio:

'Pogreške u koncentraciji koje činimo ne možete si dopustiti na ovoj razini. Protivnik te ekspresno kazni. Ovo je teško kontrolirati. Svi smo u ovome zajedno. Dvaput smo bili u prednosti i kontrolirali utakmicu. Očekujemo više od sebe, svi mi zajedno. Rasmus je postigao dva sjajna gola. Zadovoljni smo zbog toga, ali, naravno, nismo dobili utakmicu. On može biti stvarno zadovoljan svojim golovima...', zaključio je trener Manchester Uniteda.

Standings provided by Sofascore