THE ULTIMATE FIGHTER

Pogledajte nokaute 'debeljka' Nelsona i Cro Copovog frenda

16.12.2012 u 13:05

Bionic
Reading

Finale 16. sezone The Ultimate Fightera donijela nam je u noći sa subote na nedjelju nekoliko iznimno zanimljivih mečeva u Las Vegasu, a dva meča koja su izazvala najviše zanimanja javnosti završila su odličnim nokautima. Na taj su način do svojih pobjeda stigli Roy Nelson i Pat Barry.

Možda izgleda kao da ima 50 ili čak 60 godina, ali Nelson definitivno nije protivnik kojeg se smije podcijeniti u oktogonu, iako neki to čini se još uvijek čine. Matt Mitrione, koji je u borbu uskočio u posljednji trenutak zbog ozljede Shanea Carwina, nasjeo je na jedan od najstarijih trikova u knjizi. Nelson ga je gotovo cijelo vrijeme lovio svojim krošeima, da bi ga na kraju iznenadio malom promjenom i ubacivanjem aperkata umjesto spomenutih krošea.

Nakon što je propao Nelsonov pokušaj rušenja Mitrionea, umjesto novog napada krošeom, odlučio se za udarac aperkatom koji je savršeno prošao, Matt je završio na podu gdje je primio još nekoliko udaraca i to je bilo i više nego dovoljno da suca natjera na intervenciju i dodijeli 18. pobjedu u karijeri Nelsonu.

U finalnom okršaju TUF-a 16 u kavezu su se našli Colton Smith i Mike Ricci, borili su se za vrlo izdašan ugovor s UFC-om i to je borba koja je potrajala svih 15 minuta, ali samo pravim čudom Colton nije stigao i ranije do svoje pobjede jer je tijekom borbe bio daleko nadmoćniji, a sve govori sudački rezultat od 30-27, 30-27 i 30-26.

Veliki prijatelj našeg Mirka Filipovića, Pat Barry, vratio se na pobjedničke staze nakon što je u svibnju izgubio tehničkim nokautom od Lavara Johnsona, a ovog puta je on bio taj koji je ugrabio pobjedu prekidom i to vrlo lijepim. Shane del Rosario gotovo tijekom cijele prve runde pokušavao je zahvatom tražiti pobjedu nad Patom, no to nije uspio, a očito ga je poprilično iscrpilo, pa je već nakon 20-ak sekundi druge runde "poljubio" pod kaveza zahvaljujući odličnom Barryjevom udarcu desnom ruke, koji ovog puta nije morao ni za protivnikom u parter kako bi ga dokrajčio.

Nakon što je dan ranije u Australiji polovica mečeva završilo nekom vrstom nokauta, borci su još raspoloženiji bili ovog puta za prekide, pa su tako samo dvije borbe završile sudačkom odlukom, a tu je posebno uvjerljiv bio Tim Elliott s 30-25, 30-25- 30-26. Nažalost, zbog bolesti je morao biti otkazan okršaj Melvin Guillard VS Jamie Varner.



TUF 16, finale:

Roy Nelson def. Matt Mitrione - KO (Udarci, 1R, 2:58)
Colton Smith def. Mike Ricci - jednoglasna sudačka odluka (30-27, 30-27, 30-26)
Pat Barry def. Shane Del Rosario - KO (Udarci, 2R, 0:26)
Melvin Guillard vs. Jamie Varner (otkazano zbog bolesti)
Dustin Poirier def. Jonathan Brookins - zahvat (D'Arce gušenje, 1R, 4:15)

Mike Pyle def. James Head - TKO (Koljeno/Udarci, 1R, 1:55)
Johnny Bedford def. Marcos Vinicius - KO (Udarci, 2R, 1:00)
Rustam Khabilov def. Vinc Pichel - KO (Suplex udarci, 1R, 2:15)
TJ Waldburger def. Nick Catone - tehnički zahvat (Borac se onesvijestio zbog gušenja, 2R, 1:04)
Hugo Viana def. Reuben Duran - TKO (Udarci, 1R, 4:05)
Mike Rio def. John Cofer - zahvat (Poluga na ruci, 3R, 4:11)
Tim Elliot def. Jared Papazian - jednoglasna sudačka odluka (30-25, 30-25, 30-26)