povećan kapacitet

Pogledajte nogometni stadion koji postaje rukometna dvorana; pada rekord za povijest!

10.01.2024 u 11:07

Bionic
Reading

Ovogodišnje Europsko rukometno prvenstvo - na kojem Švedska brani zlato - bit će upisano u povijest po utakmicama na nogometnom stadionu u Düsseldorfu pred rekordnim brojem gledatelja

Kao što se i najavljivalo sve je spremno za rukometni spektakl na nogometnom stadionu Merkur Spiel-Arena. Riječ je o modernom stadionu s pokretnim krovom i grijanjem na kojem će biti odigrane dvije utakmice, a očekuje se kako će u večernjem terminu, na utakmici između Njemačke i Švicarske (20.45 sati), biti postavljen novi rekord (prije njih igraju Francuzi i Makedonci).

Očekuje se kako će na utakmicu doći više od 50 tisuće gledatelja i ta će utakmica biti upisana u povijesti kao najgledanija rukometna utakmica ikada.

Naime, trenutačni rukometni rekord drži utakmica Lowena i Hamburga na koju je stiglo 44.189 gledatelja.

No, očito se organizatori žele upisati u Guinnessovu knjigu rekorda, a to su uspjeli tako što je travnjak nogometnog stadiona, na kojem svoje domaće utakmice igra drugoligaš Fortuna, uklonjen. Na posebnu podlogu gdje se nalazio travnjak je postavljen rukometni teren i dodatne tribine.

Video kako nogometni stadion postaje najveća rukometna dvorana na svijetu možete vidjeti u prologu.

Dodajmo kako je EHF obavijestio da je postavljeno oko devet tisuća dodatnih sjedalica na montažnim tribinama, na samom 'travnjaku', kako bi se stvorio pravi rukometni ugođaj.

Inače, izgradnja ovog modernog stadiona na kojem se održavaju koncerti i razne sportske priredbe te razni sajmovi, koštala je oko 240 milijuna eura (otvoren je 2004. godine). Na koncertima je kapacitet 66.500 ljudi, a na nogometnim utakmicama 54.600 od čega je stajaćih mjesta 9.917.

Dodajmo još kako će se na ovom stadionu igrati i Europsko prvenstvo u nogometu te se već sad zna kako će u lipnju i srpnju ljubitelji nogometa u Düsseldorfu uživo moći pratiti pet utakmica uključujući i jedno četvrtfinale.