dramatični trenuci

Domagoj Duvnjak uoči Europskog prvenstva iskreno priznao: Uništili su mi snove

20.12.2023 u 15:08

Bionic
Reading

Europsko rukometno prvenstvo igra se u Njemačkoj od 10. do 28. siječnja 2024. godine, a kapetan hrvatske reprezentacije Domagoj Duvnjak sada se u razgovoru za EHF prisjetio traumatičnih poraza 'kauboja'

Hrvatski rukometaši će na Europskom prvenstvu (10. do 28. siječnja 2024.) u prvom krugu igrati u Mannheimu protiv Španjolske (12. siječnja, 20.30 sati), Austrije (14. siječnja, 20.30 sati) te Rumunjske (16. siječnja, 18 sati).

Uoči Eura je Europska rukometna federacija (EHF) napravila ekskluzivan razgovor s kapetanom hrvatske reprezentacije Domagojem Duvnjakom u sklopu serijala 'Golden dreams' (Zlatni snovi).

Duvnjak se u tom razgovoru prisjetio teških okršaja s Francuzima, našim najvećim protivnicima u proteklih dvadesetak godina.

'Bez obzira na sve ranije utakmice, dugi niz godina polufinala i finala, ta utakmica ostat će mi cijeli život u sjećanju. Taj finale...', kazao je kapetan 'kauboja' misleći na finale Eura 2010. godine u Austriji kada je Francuska pobijedila Hrvatsku 25:21.

Bila je to treća pobjeda Francuza u finalima Eura protiv Hrvatske koja i dalje nema zlato se Europskih prvenstava.

'Jednostavno je, puno puta su Francuzi uništili moje snove. Nažalost, to je tako. Treba priznati da su u tom trenutku bili bolji', pričao je Duvnjak te otkrio kako do danas nije prebolio ni zaboravio taj poraz:

'I dandanas kad legnem u krevet, prije spavanja mi se vrati film o toj utakmici... Dandanas...', zaključio je kapetan hrvatske reprezentacije Domagoj Duvnjak.