OD SHILTONA DO GREENA

Pogledajte najveće kikseve engleskih vratara

13.06.2010 u 10:30

Bionic
Reading

Engleska je na Svjetskom prvenstvu u prvom kolu tek remizirala s Amerikancima, a odmah je i otkrivena Ahilova peta 'gordog Albiona' – vratarska pozicija

Prvi golman Engleske sam si je ugurao loptu u mrežu, a otočki mediji dan kasnije krenuli su u hajku na nesretnog Roberta Greena. Prisjetili su se i najvećih vratarskih kikseva, a njih je u povijesti engleskog nogometa bilo jako puno.

1. Peter Shilton na SP-u 1990. u utakmici za treće mjesto protiv Italije nije vidio da mu sleđa dolazi Roberto Baggio, koji mu je ukrao loptu i u nastavku akcije zabio. Italija je uzela broncu pobjedom 2:1.

Shiltonova glupost


2. Na SP 2002. proslavio se je David Seaman kada mu je u četvrtfinalu Ronaldinho zabio sa 40 metara, a 'gordi Albion' je ispao sa 2:1.

Seamanov gol


3. U kvalifikacijama za Euro 2008. u Maksimiru je Hrvatska sa 2:0 svladala bahate Engleze, a drugi gol je postigla 'krtica' koja je prevarila Paula Robinsona.

Krtica na Maksimiru


4. Na Wembleyju je Hrvatska stigla do druge pobjede u kvalifikacijama za Euro 2008. Niko Kranjčar je iz daljine iznenadio Scotta Carsona.

Carsonova žabica


5. U ugledno društvo u subotu je ušao i Robert Green koji si je gotovo sam utrpao loptu u mrežu koju je uputio Dempsey.

Lopta kao vrući krumpir