supersport hnl

Pogledajte kako su Lisica i Jaganjac sredili Varaždin, a Vuku je gol poništen...

17.05.2024 u 20:14

Bionic
Reading

Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Varaždin 2-0 u prvoj utakmici 35. kola SuperSport HNL-a, koja je u petak odigrana na pulskom stadionu Aldo Drosina. Mateo Lisica je bio strijelac vodećeg gola za domaću momčad u 47. minuti, a konačnih 2-0 postavio je Hamza Jaganjac u 62. minuti

Istra 1961 je svojom četvrtom pobjedom u posljednjih pet nastupa došla do 41 boda i privremeno se popela na sedmo mjesto. Varaždin je ostao šesti s 42 boda.

Sve zanimljivo u dvoboju Istre 1961 i Varaždina dogodilo se u drugom poluvremenu. Nakon nepune dvije minute igre u drugom dijelu domaća momčad je povela, a strijelac je bio Mateo Lisica, kojega je trener pulske momčadi Paolo Tramezzani tek uveo u igru.

Slavko Blagojević je uputio odličnu loptu za Lisicu koji se uspio ubaciti iza zadnjeg obrambenog igrača gostujuće momčadi, a potom lijevom nogom prebaciti istrčalog golmana Olivera Zeleniku.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

"Džokerom s klupe" pokazao se i Hamza Jaganjac koji je u igru ušao u 52. minuti, a deset minuta poslije pogodio za 2-0. Ponovno je pulska momčad iskoristila visoko postavljenu gostujuću obranu, kojoj se nakon dodavanja Emmanuela Ekonga iza lea ubacio Jaganjac i završio akciju svojim prvim golom za Istru 1961 u četvrtom nastupu.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Postigla je domaća momčad u 79. minuti i treći gol, ali je slavlje Mateja Vuka pokvario VAR. Gol je poništen zbog zaleđa u kojem se našao Emmanuel Ekong prije nego što je dodao loptu Vuku.

Imao je i Varaždin priliku doći do gola. No, u 82. minuti je Domagoj Drožđek pogodio vratnicu, a odbijenu loptu Marko Dabro nije uspio s nekoliko metara poslati u nebranjenu mrežu pa je rezultat ostao nepromijenjen.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +8
Istra 1961 - Varaždin, SuperSport HNL (17.5.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic

Utakmicu na stadionu Aldo Drosina sudio je Ante Terzić iz Podstrane.

Posebnost 35. kola Hrvatske nogometne lige je izlazak nogometaša u pratnji djece koja nose majice Plazma Sportskih igara mladih. Time se obilježava dan osnutka koje ovo masovno sportsko natjecanje slavi 21. svibnja. Na ovaj način je i Hrvatski nogometni savez pružio podršku najvećoj amaterskoj sportskoj manifestaciji u Europi, koja je tijekom 28 godina svoga postojanja okupila više od 2.750.000 djece i mladih u Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini, a od ove godine Igre se održavaju i u Sloveniji. I nogometni savezi spomenutih država će ovog vikenda na isti način pružiti podršku.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

>> više statistike potražite OVDJE.

sve osim nogometa