LIGA PRVAKA

Pogledajte kako je Juventus dokrajčio Celtic

06.03.2013 u 22:40

Bionic
Reading

Nakon pobjede Juventusa 3:0 u Glasgowu, uzvrat u Torinu između 'stare dame' i Celtica nije pružao nikakvu rezultatsku neizvjesnost. A ako je čak bilo i jedan posto optimista među Škotima, njih je Matri oneraspoložio već u prvom dijelu. Do kraja utakmice Juve je zabio još jedan gol i s ukupnih 5:0 otišao u četvrtfinale

U Torinu nije bilo nikakve dramatike. Juventus je u Škotskoj slavio protiv Celtica s 3:0, a pred svojim je navijačima s 2:0 potvrdio prolaz u četvrtfinale.

No, zanimljivo je da se na Juventus Areni okupilo preko 30.000 navijača, što je s obzirom na rezultat ali i kišu koja je padala u Torinu, ugodno iznenađenje.

Alessandro Matri je zabio u 24. minuti, pospremivši u mrežu odbijenu loptu nakon udarca Fabija Quagliarelle. U 65. je minuti strijelac bio sam Quagliarella poslije asistencije Artura Vidala. S četiri je pogotka Quagliarella ove sezone najbolji strijelac Juventusa u Ligi prvaka.


Juve je ovim trijumfom produžio europskih niz na 17 utakmica bez poraza, dok Celtic niti na jedanaestom gostovanju na Apeninina nije slavio.

Juventus - Celtic 1:0
Juventus - Celtic 2:0


Liga prvaka, Završnica

Juventus 2 0 Celtic
Strijelci
1:0 A. Matri (24') 2:0 F. Quagliarella (65')
Sastavi
G. Buffon
L. Marrone
L. Bonucci
A. Barzagli
P. Pogba
A. Vidal (67' M. Isla)
A. Pirlo (69' E. Giaccherini)
F. Peluso (59' K. Asamoah)
S. Padoin
A. Matri
F. Quagliarella
F. Forster
K. Wilson
E. Izaguirre
A. Matthews (52' J. Forrest)
J. Ledley
K. Commons (73' L. Nouioui)
C. Mulgrew
G. Hooper
V. Wanyama (45' E. Ambrose)
B. Kayal
G. Samaras
Žuti kartoni
F. Peluso 17'
E. Izaguirre 65'