NBA All-Star Weekend

Pogledajte kako je igrač razvojne lige preletio preko Shaquillea i zakucao za povijest

18.02.2024 u 09:31

Bionic
Reading

Igrač razvojne lige Matthew "Mac" McClung trijumfirao je kao i prošle godine u NBA All-Star Weekend natjecanju u zakucavanjima u subotu u Indianapolisu

Ovaj 25-godišnji bek, koji ima tek četiri utakmice u NBA ligi, još jednom je pokazao svoju fenomenalnu opuštenost i uveo inovaciju s prvim zakucavanjem tako što je preskočio igrača, vratio mu loptu iznad glave, namjerno ispustio loptu u zrak prije nego što ju je uzeo natrag i zakucao.

Kako bi u finalu pobijedio krilnog igrača Celticsa Jaylena Browna, McClung je izveo vrhunski skok preko bivšeg legende Shaquillea O'Neala (2.16 m), zaradivši maksimalnu ocjenu žirija.

Lider Milwaukee Bucksa Damian Lillard pobijedio je u natjecanju u pogađanju trica kao i prošle godine, pobijedivši Karl-Anthonyja Townsa i Traea Younga u tijesnom finalu.

Potom je uslijedila predstava u dvoboju spolova u tricama između zvijezde Golden State Warriorsa Stephena Curryja i Amerikanke Sabrine Ionescu, igračice New York Libertya i Team USA.

Ionescu je izazvala Curryja nakon završetka rekordnog natjecanja u vještinama prošle godine, a susret je organiziran za dobrotvorne udruge.

Ionescu, koja je pucala s NBA linije, koja je dalje od one WNBA ligi, ali s nešto manjim WNBA loptama, izgubila je od Curry 26-29.