I TO TREBA ZNATI

Pogledajte kako je igrač Istre zbog dva žuta kartona u par sekundi izletio iz igre

03.03.2024 u 13:34

Bionic
Reading

Na utakmici 25. kola SuperSport HNL-a između Hajduka i Istre 1961 (1:0) dogodilo se nešto što se rijetko viđa na nogometnim terenima.

Na utakmici 25. kola SuperSport HNL-a između Hajduka i Istre 1961 (1:0) dogodilo se nešto što se rijetko viđa na nogometnim terenima.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Kapetan Istre Slavko Blagojević isključen je u 84. minuti nakon što je u razmaku od nekoliko sekundi dobio dva žuta kartona i zaradio isključenje.

Nakon izgubljene lopte očigledno je povukao Rokasa Pukštasa za dres i spriječio otvaranje napada Hajduka, a onda u ljutnji kada je čuo sudačku zviždaljku, silovito napucao loptu izvan igre. Prvi žuti dobio je za prekršaj, drugi za nesportski potez i bio je to kraj utakmice za njega.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Gužva je potrajala još neko vrijeme kao i prosvjedi gostujućih igrača koji su rezultirali žutim kartonom za Antu Ercega. Bio je to treći (evidentirani) žuti za napadača Istre što znači da će i on i Blagojević propustiti sljedeću utakmicu u kojoj Puljani u petak, 8. ožujka od 17 sati gostuju kod Varaždina.

Za Dalmatinski portal sudački ekspert Goran Tenžera je ovako prokomentirao odluku suca Zdenka Lovrića:

'Opravdano je isključio gostujućeg igrača Blagojevića zbog dva različita, nesportska prekršaja u istoj akciji, najprije zbog potezanja Pukštasa za dres, a nakon toga i napucavanja lopte. Inače je i prije toga Blagojević u 35. minuti zaslužio opomenu kada na jedan nesportski način nije dozvolio Livaji brzo izvođenje slobodnog udarca. Bili smo svjedoci na protekloj kup utakmici kada je Livaja opomenut zbog puno blažeg ometanja u sličnoj situaciji'.

  • +12
Hajduk - Istra 1961, 2.3.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Zvonimir Barisin/PIXSELL

Što li je Blagojević mislio kada je napucavao loptu svjestan da je, u najmanju ruku, napravio rubni prekršaj problem je koje će se rješavati u Istrinoj svlačionici jer činjenica je da je Hajduk opasno živio do kraja susreta bojeći se zalutalog metka kao i u prvom susretu ovih momčadi na Poljudu kada je Lisica donio tri boda gostima.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.