KUP SRBIJE

Pogledajte kakav je gol primio Milan Borjan; smiju mu se i Zvezdini navijači

26.05.2023 u 06:55

Bionic
Reading

Na stadionu Rajko Mitić u Beogradu igralo se finale srpskog nogometnog kupa, a snage su odmjerili Crvena zvezda i Čukarički.

Čukarički je na nevjerojatan način došao do vodstva protiv Crvene zvezde u finalu Kupa Srbije. Marko Docić zabio je gol izravno iz kornera.

Crvena zvezda i golman Milan Borjan, Hrvatima poznat sa SP-a u Katru jer on je i golman kanadske reprezentacije, nisu se nadali da će primiti gol o kojem će se pričati. Kapetan Čukaričkog Marko Docić svojim je potezom oduševio nogometni svijet.

Vidio je Docić u 21. minuti da je Borjan loše postavljen prilikom kornera. Odlučio je to iskoristiti i poslao je loptu u mrežu izravno iz kornera.

Ipak, Crvena zvezda nuz dva pogotka Aleksandra Pešića preokrenula je situaciju na terenu te je osvojila ovaj trofej.

Samo za podsjetnik, Borjan je rođen u Kninu, ali konstantno naglašava da su Knin i Dalmacija u stvari Srpska Krajina te ih smatra dijelom Srbije, a ne Hrvatske. On je s obitelji u kolovozu 1995. godine za vrijeme Oluje pobjegao u Srbiju, a od tamo u Kanadu.

I baš se zahvaljujući svojim radikalnim izjavama Milan Borjan našao na meti hrvatskih navijača tijekom SP-a u Katru, koji su za vrijeme utakmice zviždali pri svakom njegovom kontaktu s loptom te mu skandirali: ‘Borjane ustašo!‘