MUDRO ZBORI

Borjanova baka održala lekciju unuku: Odmah sam bila ljuta, baba ti je Hrvatica, tata je napola Srbin pa Hrvat

28.11.2022 u 22:46

Bionic
Reading

Kanadski reprezentativac Milan Borjan, ujedno i golman Crvene zvezde, u središtu je pozornosti posljednjih dana. Prvo je u nedjelju 'popio' četiri gola od hrvatskih reprezentativaca, a potom se osvrnuo na povike koje je dobio s tribina

'To pokazuje kakvi su ljudi primitivci, to samo govori o njima. Čuo sam uvrede, ali to govori da trebaju poraditi na sebi i svojim obiteljima. Očigledno imaju neku frustraciju kod kuće, pa je na stadionu iskaljuju na nekom drugom', komentirao je Milan Borjan nakon utakmice, nakon što mu je dio hrvatskih navijača skandirao 'Ustašo'.

On nije ostao imun već je uzvratio s tri uzdignuta prsta, a potom se požalio novinarima u podnožju stadiona.

A sve je imalo uvertiru koju je 'zakuhao' sâm Borjan ovom izjavom.

'Nisam rođen u Hrvatskoj. Rođen sam u Krajini, to je bilo srpsko... Ja sam rodom iz Srbije, iz Dalmacije, ali osjećam se kao Kanađanin jer sam tamo proveo puno godina', kazao je u jednom razgovoru za medije Borjan.

I zato je ekipa Dnevnika Nove TV posjetila je selo iz kojeg je podrijetlom, Kričke kod Drniša, i tamo razgovarala s Borjanovom 83-godišnjom bakom.

'Čuj, je, malo da sam ljuta. Trebao je makar malo pobijediti', rekla je Štefica Borjan, čiji je unuk primio četiri gola.

'A neka je, pa što ću mu ja? Jesam mu ja kriva?', dodaje baka Štefica.

Borjanove izjave da je rođen u Kninu, dijelu Republike Srpske Krajine, čula je i baka, ali dobro je upoznata s rodoslovnim stablom obitelji pa je kroz smijeh objasnila o čemu se radi.

'Nije on govorio ništa naročito. On je samo rekao da je rođen u Kninu i da voli, kako se kaže, Krajinu. Je*ala ga Krajina! Ja sam bila odmah ljuta, što ćeš spominjati Krajinu, a baba ti je Hrvatica, tata je napola Srbin pa Hrvat, pa što bi htjeli', dodala je.