PUTOKAZ

Pogledajte jedini službeni poraz Belgije u zadnje tri godine

09.10.2013 u 14:01

Bionic
Reading

Mlada i potentna belgijska reprezentacija vjerojatno je najjači protivnik kojega Hrvatska dočekuje od Capellove Engleske. Da stvar bude gora, već i jedan osvojen bod donio bi veliko slavlje gostima koji su u posljednjih 16 službenih utakmica doživjeli tek jedan jedini poraz

Mlada Wilmotsova momčad još je neporažena u ovom ciklusu, dapače jedini bod izgubili su u Bruxellesu upravo od Hrvatske. To je samo prilično logičan nastavak niza iz kvalifikacija za posljednji Euro u kojemu su Belgijanci sve upropastili s uvodna dva poraza. Uslijedio je niz od sedam utakmica bez poraza i Belgija je u posljednjem kolu putovala kod rasterećene Njemačke kako bi uhvatila mjesto u dodatnim kvalifikacijama.

Njemačka je, iako rasterećena, održala lekciju ambicioznim susjedima


Bilo je to točno dvije godine (11. listopada) uoči ovog maksimirskog dvoboja i 'elf' nije imao milosti. Mesut Özil fantastičnim je udarcem otvorio Belgijance nakon pola sata igre da bi ih do isteka poluvremena još dva puta munjevito iskontrirali i završili posao. Smanjio je Fellaini na isteku dvoboja na 3:1, ali Belgija je otpala a u dodatne kvalifikacije otišla je Turksa koja je, sjećate se vjerojatno, pregažena od Bilićeve Turske s ukupnih 3:0.