kvalifikcije za ep 2021.

Nevjerojatan preokret Mađara; gubili su do 88. minute, a onda su u infarktnoj završnici uspjeli Islanđanima zabili dva gola

12.11.2020 u 23:17

Bionic
Reading

Nogometna reprezentacija Mađarske večeras je nestvarnim preokretom u Budimpešti pobijedila Island 2:1 i plasirala se na Europsko prvenstvo 2021. Gosti su do samog kraja susreta imali prednost i činilo se da će slaviti, a onda je uslijedio šok...

Islanđani su puno bolje ušli u utakmicu i poveli već u 11. minuti kada je gol iz slobodnog udarca zabio Gylfi Sigurdsson.

Domaći su već u 22. minuti mogli do izjednačenja, ali je odličnu šansu upropastio Orban koji je šutirao ravno u islandskog golmana.

U 41. minuti zaprijetio je i Szoboszlai iz slobodnjaka, ali je lopta otišla par centimetara iznad prečke. Samo nekoliko minuta kasnije zaprijetio je ponovo isti igrač, ali ovaj put golman Islanda brani njegov pokušaj.

Island je u drugom poluvremenu čuvao prednost i izgledalo se da će slaviti 1:0 i ići na Europsko prvenstvo, ali onda su domaćini u infarktnoj završnici napravili nevjerojatan preokret.

Mađarska je prvo u 88. minuti uspjela izjednačiti na 1:1 kada je Nego napokon 'probio' golmana Islanda. Tada se činilo da će utakmica otići u produžetke, no samo četiri minute kasnije u sudačkoj nadoknadi Mađarska zabija novi gol.

Ovaj put u centru pažnje bio je Szoboszlai koji odlično pogađa za 2:1 i fantastičan preokret koji je odveo Mađarsku na Europsko prvenstvo.