NESRETNI GOSTI

Pogledajte autogol koji je presudio u sudaru Istre i Splita

26.11.2016 u 16:59

Bionic
Reading

U prvoj subotnjoj utakmici 17. kola MAXtv Prve lige, Istra 1961 je na stadionu Aldo Drosina svladala RNK Split 1:0

Splićani su i nakon dvoboja u Puli ostali zabetonirani na začelju prvenstvene ljestvice, iako ne bi bilo nezasluženo da su se kući vratili s bodovnim ulovom. No sreća im je okrenula leđa.

U prvom dijelu dogodila se raritetna situacija. 'Crveni' su imali par udaraca, a domaćin ni jedan, ni u okvir ni izvan njega, ali Istra je i bez ijednog pokušaja došla do prednosti.

Naime, u 38. minuti jedan oštar ubačaj s lijeve strane domaćih nogometaša, Jurendić je pospremio iz blizine u vlastitu mrežu: autogol koji je na kraju bio i odlučujući trenutak utakmice.

U nastavku je Split pokušao doći barem do izjednačenja. Imao je više od igre, ali su se Puljani obranili i došli do tri boda s kojima su sada na 18, jednako koliko imaju peti i šesti Inter i Slaven Belupo. RNK Split je posljednji sa samo sedam bodova.

Zanimljivo, sudac Bebek je pokazao da će se igrati tri minute sudačke nadoknade, a ušlo se u sedmu, kada se odlučilo odsvirati završetak. Inače, tragičar susreta Jurendić, osim autogola, dobio je i crveni karton (90+2).