NI UTJEŠNA NAGRADA

Podravka se u Danskoj oprostila od Europe

16.01.2010 u 17:39

Bionic
Reading

Hrvatske rukometne prvakinje odigrale su i posljednju europsku utakmicu ove sezone. Nakon infarktog poraza od Leipziga u Koprivnici ispale su iz daljnjeg natjecanja u ligi prvakinja, a poraz u posljednjem kolu kod europskih prvakinja Viborga rezultatom 36:26 odnio im je i treće mjesto u skupini

Igračice Zdravka Zovka vrlo su kratko parirale Dankinjama, već u desetoj minuti Viborg se odvojio na rezultat 9:4 i usmjerio dvoboj prema očekivanom epilogu. Koprivničanke nisu odustajale i priprijetile su kod rezultata 11:9, no rasterećene Dankinje brzo su zabile dva gola i osigurale mirnu prednost od pet razlike na poluvremenu.

U nastavku se nastavila igra mačke i miša i vrlo je brzo postalo jasno da će Podravka ostati na začelju skupine, dakle i bez utješne europske nagrade. Razlika je rasla do konačnih 36:26 (18:13) i to je značilo zbogom europskim natjecanjima za ovu sezonu.

Najefikasnija je bila Andreja Penezić sa sedam golova (ukupno 49 u Ligi prvaka), a gol manje postigla je Cvita Pasičnik. Viborg je predvodila sjajna Bojana Popović.