BITKA ZA LIGU PRVAKA

Podatak koji mora zabrinuti sve u Dinamu; trijumf u Budimpešti bio bi pravi pothvat

12.08.2019 u 22:05

Bionic
Reading

Pred Dinamom (utorak, 20 sati, MAXtv Arenasport 1) je uzvratna utakmica 3. pretkola kvalifikacija Lige prvaka, koju će igrati u Budimpešti protiv domaćeg Ferencvarosa. Rezultat 1:1 iz prve utakmice laganu prednost daje domaćinima, a i statistika je na strani mađarskog prvaka

Ukrajinski stručnjak Serhij Rebrov, koji je najbolje godine igračke karijere dao kijevskom Dinamu, 25. kolovoza prošle godine sjeo je na klupu Ferencvarosa. I oduševio je!

Najbolja mađarska momčad sada je prepreka Dinamu na putu prema Ligi prvaka, Ferencvaros je odigrao 1:1 na Maksimiru te tako stekao prednost uoči uzvrata u Budimpešti.

Uživajte u sportskom sadržaju u HD kvaliteti slike na MAXtv-u. Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija o MAXtv-u OVDJE

Dinamu neće biti lako, jer sastav koji vodi Rebrov ima kvalitetu, a uz to je kod kuće posebno neugodan. Naime, na Groupama Areni Ferencvaros je pod vodstvom Rebrova odigrao ukupno 18 utakmica te je ostvario 15 pobjeda, dva remija i samo jednom izgubio.

  • +12
Dinamo - Ferencvaros, 3. pretkolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Taj jedini domaći poraz doživio je protiv MOL Vidi Fehervara (1:2) u prvoj utakmici četvrtfinala Mađarskog kupa sredinom ožujka ove godine.

Inače, u prvenstvenim je utakmicama Ferencvaros lani doma bio neporažen, a s Rebrovom na klupi, u 14 utakmica ostvario je čak 12 pobjeda, osam puta bez primljenog pogotka.

Izvor: Promo fotografije / Autor: N.N.

Dodajmo kako je posljednji europski domaći poraz Ferencvaros doživio prije nešto više od dvije godine, 13. srpnja 2017. danski je Midtjylland svladao Mađare 4:2, u prvoj utakmici 2. kola kvalifikacija za Europsku ligu.

  • +6
Dinamo - Ferencvaros, navijači na stadionu Izvor: Cropix / Autor: Boris Kovacev / CROPIX