'modri' na putu za budimpeštu

Nenad Bjelica nikad mirniji: Sve sam pripremio, očekujemo prolazak

12.08.2019 u 09:19

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama otputovali su busom ovog ponedjelja na uzvratnu utakmicu 3. pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Ferencvaroša, koja je na rasporedu u utorak od 20 sati, uz prijenos na MAXtv-u

Nogometaši Dinama još su u petak odradili prvenstvenu obvezu protiv Osijeka. Tzv. druga momčad, u kojoj je bilo čak deset novih 'startera' u odnosno na dvoboj s Ferencvarošem, nije se proslavila (0:0), ali uspjela je kući donijeti bod, koji je bio dovoljan da Dinamo zauzme vrh prvenstvene tablice, jer kiksali su i Hajduk i Rijeka.

No, kako je priznao trener Bjelica, ta utakmica u Osijeku nije bila o fokusu, jer sve su misli usmjerene na dvoboj protiv Ferencvaroša, s kojim su prošlog utorka u Zagrebu odigrali 1:1.

Uživajte u sportskom sadržaju u HD kvaliteti slike na MAXtv-u. Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija o MAXtv-u OVDJE.

Računica je jasna, Dinamo u glavnom gradu Mađarske mora pobijediti ili barem remizirati s većim rezultato, npr. 2:2, 3:3...

Jer samo tako može do play-offa Lige prvaka, u kojem bi Dinamo igrao protiv Maribora ili Rosenborga.

  • +12
Dinamo - Ferencvaros, 3. pretkolo Lige prvaka, 2019/20. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Kada se pita trenera Bjelicu, u njegovim razmišljanima sve je jasno.

'Očekivanja su da prođemo u sljedeće kolo, ekipa se dobro pripremila u ovih nekoliko dana. Dečki su bili jako koncentrirani na rad, fokusirani na treninge. Znaju svi da u prvoj utakmici nismo dali svoj maksimum, i vjerujme da će sutra (op.a. u utorak) sve biti puno bolje', prije nego je sjeo u bus rekao je Nenad Bjelica.

Igrački kadar je gotovo kompletan. Nedostaju Iranac Moharrami i srpski napadač Komnen Andrić.

'Čak nam se i Zagorac priključio na zadnjih nekoliko treninga, tako da je i on unutar ovih 20 igrača. Svi su spremni, svi su orni za utakmicu'.

Kaže Dinamov trener da dvojbi više nema.

'Nemam nikakvih dvojbi. Znam kako ćemo igrati u Budimpešti, odnosno kako ćemo početi, na koji način. A vjerujem da će nam to donijeti uspjeh'.

Zanimljivo, Ferencvaroš još nije odigrao ni jednu prvenstvenu utakmicu (opa.a Mađari su igrali dva kola), jer te su obveze odgađali zbog ovih europskih, a njih su skupili pet. U jednu ruku, to može biti problem, zbog uigranosti momčadi, a u drugu prednost, s obzirom na svježinu unutar ekipe.

'Vidjet ćemo hoće li im to koristiti, rezultat će pokazati. Nekad to donese 'plus', nekad to donese 'minus', kad se pripremate psihološki od utakmice do utakmice. No, onda kada imate neku utakmicu između, onda se toliko ne opterećujete tom utakmicom, pa ležernije uđete u nju. Vidjet ćemo sada što će biti, ali ja se nadam da će sada nama biti prednost', završio je Bjelica.