vaterpolo

Pobjednik odlučen tek nakon izvođenja peteraca, Jug na korak do titule prvaka

22.07.2020 u 20:36

Bionic
Reading

Vaterpolisti dubrovačkog Juga AO i u drugoj su utakmici finala doigravanja za prvaka Hrvatske, odigranoj u srijedu u Zagrebu, bili bolji od domaće Mladosti u izvođenju peteraca te slavljem 13:11 (2:2, 3:3, 4:2, 1:3, 3:1) poveli 2-0 u seriji na tri pobjede...

Utakmica je u regularnom dijelu završila neodlučenim ishodom 10:10, a Dubrovčanima je pobjedu u raspucavanju donio golman Toni Popadić s dvije obrane.

U osnovnom dijelu najbolji strijelac Juga bio je Loren Fatović s pet golova, tri je postigao Alexandros Papanastasiou, a po jedan Luka Lončar i Filip Kržić. Najbolji strijelac Mladosti bio je Lovre Miloš s četiri gola, dva je postigao Matias Biljaka, a po jedan Miloš Ćuk, Luka Bukić, Franko Lazić i Konstantin Harkov.

U izjednačenoj utakmici tijekom prve dvije četvrtine, vaterpolisti Juga AO stvorili su u trećoj četvrtini tri gola prednosti (9:6), ali je domaća momčad odgovorila serijom od četiri gola te dvije i pol minute prije kraja povela 10:9.

U preostalom vremenu samo je Filip Kržić uspio svladati domaćeg golmana Marcelića za izjednačenje na 10:10. Mladost je imala napad za pobjedu, ali je udarac Bowena zaustavila greda pa je, baš kao i u prvoj utakmici, odluka o pobjedniku pala izvođenjem peteraca.

Tu su Dubrovčani pokazali puno više preciznosti, a njihov golman Toni Popadić zaustavio je udarce Bukića i Lazića, dok je Bowen pogodio gredu. Tako je Jug poveo 2-0 u finalnoj seriji i već za tri dana će izabranici Vjekoslava Kobešćaka imati priliku po peti put zaredom, a 16. put ukupno, osvojiti naslov prvaka Hrvatske.

Treća utakmica finala na rasporedu je u subotu s početkom u 20.15 sati, a igrat će se u Dubrovniku na bazenu u Gružu.