HEROJ U SOČIJU

Pobijedio rak i trijumfalno se vratio utrkivanju!

12.10.2014 u 11:51

Bionic
Reading

Dean Stoneman odradio je fantastičan GP3 vikend u Sočiju koji je okrunio pobjedom i drugim mjestom te tako pokazao da nakon trijumfa nad rakom može mnogo u svijetu automobilizma...

Mladi 24-godišnji Britanac morao je 2011. godine prekinuti svoju vozačku karijeru nakon što mu je dijagnosticiran rak testisa. Pune dvije godine trajala je borba protiv opake bolesi nakon koje se Stoneman vratio na stazu i već u debiju ostvario pobjedu u Porsche Carrera Cupu.

Gledajte Formulu 1!

Sve slobodne treninge, kvalifikacije te sve nedjeljne utrke gledajte na MAXtv-ovom kanalu, MAX GP! Utrke možete gledati i putem MAXtv To Go i Pay-Per-Day usluge te na online servisu match.tportal.hr. MAX Auto Moto paket možete kupiti OVDJE.

Deanova karijera ove je sezone dodatno napredovala, a ovaj vikend u Sočiju okrunio je fantastičnu sezonu svojom četvrtom pobjedom te jednim drugim mjestom u dvije odvezene utrke te tako stigao do drugog mjesta u ukupnom poretku. S obzirom na tešku životnu priču, on je apsolutni prvog Grand Prix vikenda u Rusiji i prije starta F1 utrke.

Iako se o Stonemanu ove sezone nije govorilo kao o potencijalnom kandidatu za mjesto u elitnom automobilističkom natjecanju, F1 šefovi nakon Sočija polako i njega uzimaju u obzir te postoji realna mogućnost, s obzirom na marketinšku vrijednost njegove teške životne priče, da ga već 2016. godine u Melbourneu vidimo na startu među najvećim automobilističkim asevima.