ALI TKO ĆE VODITI?

Po starom običaju, Zdravko sastavlja...

24.04.2010 u 12:29

Bionic
Reading

Iako je Dinamo praktički osigurao još jedan naslov te osigurao nastup u kvalifikacijama za Ligu prvaka, nije posve jasno što Mamić namjerava sa svojom najdražom igračkom. Naime, ćim se po novinama provlači pitanje trenera, jasno je da će sadašnji postati bivši, ali još je nelogičnije da upravo Zdarvko Mamić sastavlja momčad bez znanja trenera

Dinamo još samo milimetar, točnije jedan jedini bod od 12 mogućih, dijeli do novog naslova hrvatskog prvaka. Doduše, mogli bi plavi do naslova i bez tog boda, ako Hajduk i Cibalia ne pobijede u svim preostalim utakmicama.

Iako bi se u ta četiri kola, kao ustvari i u većem dijelu proljetnog dijela sezone, mogao uigravati sastav za novi europski iskorak, dojam je da Dinamo 'gubi vrijeme'.

Naime, unazad četiri, pet kola sve se glasnije spominje smjena trenera, a kada novinari bliski klubu to 'provale', jasno je da Zdravko Mamić to i namjerava napraviti. I ako je tako, onda ostaje otvoreno pitanje zašto to nije već napravio te dao priliku novom treneru da provjerava mogućnosti koje ima. Ili, ako uistinu namjerava zadržati Krunu Jurčića, čija momčad ne igra po ukusu 'najvećih nogometnih eksperata', zašto onda glasno i jasno ne stane iza njega i odbaci sva naklapanja.

Doduše, u razgovoru za Jutarnji list je Zdravko, koji se odmara u Slovenjij, potvrdio da će Jurčić sigurno voditi preostale četiri proljetne utakmice te ako se igra 'digne', onda bi i ostao. Ima neke logike u tome, jer ako se uistinu Mamić već sada okreće formiranju momčadi i dogovara povratak veterana Šimića, onda je tu odluku morao donijeti u suglasnosti s novim-starim trenerom, to jest Jurčićem.

Također, Mamić najavljuje zadržavanje Badelja, prodaju Mandžukića, ali i dovođenje napadača tipa Marko Viduka, što jasno potvrđuje da prvom operativcu kluba netko suflira, to jest označava potrebe.