ZANIMLJIVA ODLUKA

Po prvi puta u povijesti; Njemački nogometni savez dozvolio nešto što je u cijeloj Europi zabranjeno

05.02.2020 u 10:56

Bionic
Reading

Navijači nogometnog kluba HSV dobili su dozvolu za korištenje pirotehnike na stadionu prije domaće utakmice s Karlsruheom

Ova dva kluba susret će se u subotu na Volkparkstadionu u Drugoj lgi, a Njemački nogometni savez (DFB) po prvi puta je izdao dozvolu za legalno korištenje pirotehnike pa će tako prije utakmice iza gola biti zapaljeno deset dimnih bombi.

Iz DFB-a su poručili da će se sve to izvesti pod nadzorom specijalne kompanije s aparatima za gašenje požara i kantama s pijeskom.

'Ovo je jednokratno iznimno odobrenje koje se može dobiti samo ako organizirate odgovornost i preuzmete kontroliranu upotrebu sredstava na sebe', jasni su bili iz DFB-a koji su dodali da se za ovo mogu prijaviti i drugi klubovi.

Inače, pirotehnika je zabranjena na nogometnim stadionima diljem Europe iako se pokazalo da je zabranu nemoguće provesti, jer navijači baklje, petarde, topovske udare, dimne bombe... smatraju dijelom svoje kulture te stalno krše uvedena pravila.

  • +5
Bundesliga, Mainz – Bayern Izvor: Profimedia / Autor: Daniel ROLAND / AFP / Profimedia

Prošle sezone bundesligaški klubovi platili su više od milijun eura kazni zbog pirotehnike, a najgori po tome je bio upravo Hamburg s 294 tisuće eura.