HRVATSKA U GLASGOWU

Pletikosa: Uz probuđeni inat, znat ćemo dobro reagirati

15.10.2013 u 08:46

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativci večerasu Glasgowu završavaju s natjecanjem u kvalifikacijskoj skupini za Svjetsko prvenstvo. Ostala je još Škotska kod koje 'kockasti' od 21 sat traže povoljan rezultat, po mogućnosti pobjedu i povratak izgubljene dobre atmosfere...

'Sigurno da nam ta utakmica može povratiti samopouzdanje izgubljeno u očima javnosti. Ne možemo reći da nismo poljuljani. Međutim, sve nas to skupa može mobilizirati ta atmosfera. Mislim da se u nama probudio jedan inat. U svim tim situacijama u kakvim smo bili do sada, i kako je bilo i poslije Grčke prije dvije godine, smo znali reagirati. tako će biti i ovaj put', poručila je vatrena jedinica Stipe Pletikosa, kazavši kako još ne razmišlja o protivniku u dodatnim kvalifikacijama.

'Teško je još razmišljati o tome. Dosta smo koncentrirani na Škote. Ne smijemo si dopustiti iznenađenje kao prije dva mjeseca kad smo dosta toga kompromitirali. Toliko smo koncentrirani na Škote da ne razmišljamo o baražu. Sama utakmica je bitna jer tom pobjedom trebamo učvrstiti status nositelja, koji će nam olakšati ždrijeb. Iako, tko god dođe u dodatnim kvalifikacijama, neće biti nimalo lagano'.

Izbornik je poželio Francusku u dodatnim kvalifikacijama.

'Ne znam što bih vam rekao. Protiv bilo koga da igramo dvije utakmice, iako zvuči glupo, bit će podjednako teško. To su utakmice koje se pobjeđuju jednom mirnoćom i dobrom atmosferom. I ja vjerujem da to možemo stvoriti oko nas da ostvarimo taj plasman jer to neće biti pobjeda samo nas reprezentativaca nego svih nas Hrvata', zaključio je Stipe.