DIGAO SI CIJENU

Platite li 400.000 eura, Bolt će trčati i za Vas

26.08.2012 u 15:47

Bionic
Reading

Prije tri godine je na Svjetskom prvenstvu u Berlinu najbrži čovjek svih vremena Usain Bolt postavio i danas važeće rekorde na 100 i 200 metara. No, u njemačku prijestolnicu se, kako stvari stoje, neće tako brzo vratiti

Organizatori ISTAF-a, tradicionalnog atletskog mitinga koji se održava u Berlinu, htjeli su ove godine počastiti gledatelje i dovesti im slavnog Jamajčanina. No, kao i za svoje suparnike na stazi, Bolt se pokazao neuhvatljivim i za čelnike mitinga koji se, poput Hanžekovićeva memorijala, nalazi u seriji World Challenge. Razlog su, dakako, financije.

Naime, nakon što je na nedavnim Olimpijskim igrama u Londonu obranio naslove na 100, 200 i 4x100 metara Bolt je cijenu za nastup podigao s 250.000 na gotovo 400.000 eura, potvrdio je u razgovoru za Focus glasnogovornik ISTAF-a Claus Frömming.

'Ne možemo se uključiti u financijski rat za Bolta', priznao je Frömming.

Berlinski miting održat će se 2. rujna, a u nemogućnosti da dovedu Bolta, organizatori će se zadovoljiti s drugih pet aktualnih olimpijskih pobjednika, među kojima će najveća zvijezda biti lokalni junak, najbolji svjetski bacač diska Robert Harting.