NAGLI ZAOKRET

Platini odustao: Više ne želi biti predsjednik Fife!

28.08.2014 u 13:21

Bionic
Reading

Iako je najavljivao svoju kandidaturu na izborima za predsjednika krovne svjetske nogometne reprezentacije, Michel Platini ipak je odlučio odustati i posvetiti sve svojoj vladavini u Uefi…

Francuska 59-godišnja legenda trebala se sljedeće godine kandidirati za predsjednika Fife, ali od toga čini se ipak neće biti ništa. Iako je javno kritizirao sadašnjeg predsjednika Seppa Blattera i pozivao na 'nove vjetrove' na čelu krovne svjetske nogometne organizacije, u četvrtak je na sastanku europskih nogometnih saveza u Monte Carlu otkrio kako nema namjere napustiti svoje čelno mjesto u Uefi. Dapače, njemu se namjerava potpuno posvetiti.

Ono što sada želi Platini je napraviti pritisak na čelnike Fife kako bi bio povećan broj europskih reprezentacija s 13 na 15 na sljedećem SP-u u Rusiji 2018. godine.

'Ne radi se o meni i moj osjećajima, nego o budućnosti Uefe i nogometa. Uefa i europski nogomet nikad nisu bili tako jaki kao danas i ja ću nastaviti čuvati njihovu superiornost,' izjavio je Michael Platini pred novinarima.

Što se izbora za Fifu tiče, 78-godišnji Blatter je pod pritiskom zbog optužbi za mito pri izboru Katra domaćinom SP-a 2022. godine. Svejedno, namjerava se ponovo kandidirati. Zasad nisu poznata imena njegovih protukandidata.

Iako trenutno ne želi biti predsjednik Fife, nije isključeno da će se Platini predomisliti do sljedećih izbora za pet godina…