SRAMOTA U KRUŠEVCU

Platini: Ako se dokaže rasizam, Srbija će biti oštro kažnjena

23.10.2012 u 19:46

Bionic
Reading

Sramotni rasistički ispadi koji su se dogodili za vrijeme utakmice mladih reprezentacija Srbije i Engleske na noge su digli čelnike Uefe koji su alergični na bilo kakav rasistički ispad. Tako je Michel Platini poslao jasnu poruku Srbiji

Na pariškom sastanku o organizaciji Europskog prvenstva 2016. godine u Francuskoj UEFA-in je predsjednik napokon odaslao poruku Srpskom nogometnom savezu (FSJ) glede rasističkih incidenata na prošlotjednoj utakmici mladih reprezentacija Srbije i Engleske u Kruševcu.

'Prije godinu dana Hrvatskoj i Srbiji dali smo "žuti karton" zbog problema s rasizmom na stadionima', podsjetio je u utorak predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini te dodao.

'Vidjet ćemo što će odlučiti naša Disciplinska komisija. Dobili smo izvještaj od delegata i sudaca. Također imamo mogućnost donošenja odluke temeljem televizijske snimke. Na Disciplinskoj je komisiji donošenje odluke.'

Osim što je pred kraj utakmice kojom su Englezi izborili nastup na Europskom prvenstvu u Izraelu idućeg ljeta došlo do opće tučnjave, mladi engleski reprezentativac Danny Rose javno se požalio na nepodnošljive rasističke uvrede koje je morao trpjeti.