DINAMO ANTE PORTAS

Pjesma i nada: Samo da Ajax bude korektan

03.12.2009 u 11:51

Bionic
Reading

Nakon trijumfa u Belgiji, Dinamovi igrači sat vremena ostali su u svlačionici. Slavlje i pjesma igrača najbolje su oslikavali koliko im ova pobjeda znači, ali za najveći uspjeh u karijeri potrebna im je i pomoć iz Amsterdama

Dinamo je nakon pobjede Ajaxa u Temišvaru ostao osuđen na čekanje. Da je pobijedio sa 2:0, nadao bi se barem bodu Ajaxa. S obzirom na to da je slavio 1:0, 'kopljanici' u zadnjem kolu moraju uzeti sva tri. Ali polako.

Igrači su izlazili široka osmijeha, ali i potpuno svjesni toga da još ništa nije gotovo.

'Zadržali smo šanse za europsko proljeće, to nam je bio cilj. Svi moramo biti zadovoljni nakon ovakve utakmice, jer smo poštenim i agresivnim pristupom svladali jakog protivnika. Treba čestitati svima, ali posebno Tomislavu Butini. Da njega nije bilo, tko zna kako bi sve završilo', rekao je mladi branič Lovren za kojega je jučer Mamiću navodno sletjela ponuda Tottenhama teška šest milijuna eura. Plavi licitator traži devet, ali proda li ga ove sezone i za 20 – pogriješit će.

Lovren se još osvrnuo i na svog protivnika iz Anderlechta.

'Ako onaj Lukake ima 16 godina, onda ja imam 32. Otresao me kao pero.'

Osim ponovno sjajnog Butine, najbolji dinamovac u Bruxellesu bio je Ivan Tomečak.

'U Zagrebu smo ih nadigrali i izgubili, a ovdje smo iz egal utakmice izvukli sva tri boda. Ne mislim da sam odigrao nešto posebno, ali sretan sam zbog asistencije za gol. Moramo pobijediti Temišvar i navijati za Ajax… Vjerujem u europsko proljeće', kaže mladi Brezovčanin Tomečak koji, unatoč nezaliječenom trbušnom zidu, 'ide kao avion'.

Dinamov dirigent Milan Badelj također je govorio smireno.

'I oni su imali prilike, ali tri boda putuju u Zagreb. Važno je da smo još u igri, a ova velika pobjeda bit će još veća ako se zadnje kolo rasplete u našu korist. Samo da opet ne ispadnemo zbog jednog ili dva gola. Nadam se da će u Amsterdamu sve biti korektno.'