ANKETA

Pitamo vas: Što očekujete od Hrvatske bez Perišića, Petkovića, Kramarića, Livaje...?

12.10.2023 u 10:45

Bionic
Reading

Pobjedom protiv Turske Vatreni bi širom otvorili vrata Eura 2024.

Pred hrvatskom nogometnom reprezentacijom su dva susreta kvalifikacija za Euro 2024. Večeras (20.45) na osječkoj Opus Areni Vatreni igraju protiv Turske, a tri dana kasnije, u nedjelju (20.45), u Cardiffu s Walesom.

>> Zlatko Dalić je prelomio; ovo je 11 Vatrenih koji će večeras istrčati protiv Turske

Zlatko Dalić ima silne probleme oko sastavljanja momčadi jer osim šokantnog odlaska iz reprezentacije Marka Livaje, tu je i popriličan broj ozlijeđenih igrača. Nema Mislava Oršića, Ivana Perišića, Luke Ivanušeca, Andreja Kramarića... Bruno Petković i Josip Juranović su s reprezentacijom, no šansa da zaigraju barem u Cardiffu je vrlo mala.

Ništa bolje stanje nije ni u turskoj reprezentaciji.

Za utakmicu s Hrvatskom novi izbornik Vincenzo Montella je ostao bez standardnog stopera Caglara Soyuncua (Atletico Madrid), a duže vrijeme ne može računati niti na zvijezdu Real Madrida Ardu Gülera. Za ovaj ciklus otpao je i standardni Cengiz Under, desno krilo Fenerbahčea, a nema ni napadača Enesa Unala (Getafe), dok se prije nekoliki dana ozlijedio i prvi golman, iskusni Mert Gunok (Bešiktaš) koji je branio na svih pet dosadašnjih utakmica u kvalifikacijama.

Sva su petorica igrala za Tursku u prvom susretu protiv Hrvatske, a sada Vincenzo Montella svoj izbornički mandat započinje praktički bez pola standardne momčadi.

Pitamo vas kakav rezultat večeras očekujete:

Standings provided by Sofascore