burno ljeto na nou campu

Pique otkrio kakav je očaj vladao u Barceloni: Od predsjednika smo tražili manje plaće, samo da ga vratimo...

31.10.2019 u 12:38

Bionic
Reading

Ljetni je prijelazni rok u Barceloni bio je izuzetno napet i neizvjestan. Čelnici katalonskog velikana činili su sve kako bi u klub vratili 'odbjeglog' Neymara, a sada su procurili nepoznati detalji ove - za sada - neuspješne akcije

Najveća prepreka povratku Neymara u Barcelonu bila je odštetna klauzula. PSG ga nije želio pustiti za manje od 300 milijuna eura. OK, bili su spremni pregovarati, uzeli bi dio u novcu (najmanje 200 milijuna eura) uz jednog ili dva Barcina igrača.

'Kemijali' su i čelnici Barce, kombinirali, pokušavali, nudili praktički pola momčadi, među njima i našeg Ivana Rakitića. I na kraju nisu uspjeli. Do dogovora nije došlo, pa će pokušati možda već ove zime ili sigurno na ljeto.

No, sada su na vidjelo izašli i neki do sada nepoznati detalji ove 'dramatične' akcije pokušaja povratka Neymara. Ispričao ih je za španjolske medije 'senator' u Barceloninoj svlačionici, Gerard Pique. Iskreno, neke su njegove izjave - blago rečeno - nevjerojatne da bi bile istinite, ali...

'Kad je postalo jasno da klub ne može sakupiti traženi novac otišli smo na razgovor s predsjednikom. Josep Maria Bartomeu nas je primio, a mi smo mu rekli kako smo spremni promijeniti svoje ugovore i smanjiti plaće kako bi se Neymar vratio', ispričao je Pique, ali nije otkrio o kojim se sve igračima radilo.

Nekako ne vjerujemo da je u toj skupini bio Ivan Rakitić koji je, na kraju se pokazalo, bio jedan od igrača koji su nuđeni PSG-u. Raketa je odbio odlazak u Pariz iako su ga na Parku prinčeva žarko željeli vidjeti. Tako je hrvatski reprezentativac izravno, barem u jednom dijelu pregovora, 'minirao' povratak Neymara. Očigledno mu to čelnici Barce nisu zaboravili, sada je u nemilosti i ove zime gotovo sigurno odlazi s Nou Campa.

  • +5
La liga, Barcelona - Sevilla Izvor: EPA / Autor: Alejandro Garcia

'Znali smo da klub pokušava skupiti novac za njegov transfer, ali je bilo teško sve to izbalansirati zbog Financijskog fair-playa. Mi igrači imali smo plan da se odreknemo dijela novca koji bismo zaradili u sljedećoj sezoni ili za par godina. No, umjesto da smanjimo plaće, klub se odlučio za drugu mogućnost. Tada su mislili da je to dobra ideja, a onda su se pojavili drugi problemi...', pričao je Gerard Pique i za kraj poslao poruku Neymaru:

'U nogometu se može dogoditi bilo što i svake godine nam je to sve jasnije. Kad je odlazio, upozorili smo Neymara da ide u zlatni zatvor. Međutim, sve je moguće i naša su mu vrata uvijek otvorena.'

Za kraj recimo kako su mnogi posumnjali u ove Piqueove riječi, dojam je kako je ipak malo 'namazao' cijelu priču...