situacija nije sjajna

Niko Kovač 'tone' sve dublje; pod žestokim je udarom kritika, a ovom je izjavom izazvao bijes navijača Bayerna

31.10.2019 u 10:56

Bionic
Reading

Bayern se utorak u Kupu spasio u posljednjim trenucima utakmice i svladao Bochum 2:1. No, Bavarci igraju loše i Niko Kovač ponovno je na rubu otkaza, atmosfera u momčadi loša je, a već u subotu moraju na neugodno gostovanje kod frankfurtskog Eintrachta

Njemački mediji složni su u procjenama kako Niko Kovač neće dočekati kraj sezone na klupi Bayerna. Realnost je takva da Bayern pobjeđuje, ali momčad se muči, ne igra dobro i do sada je izvlačila isključivo zahvaljujući individualnoj kvaliteti igrača na terenu.

Uz sve probleme Kovačevu su momčad sasjekle ozljede, ostao je bez oslonaca obrambene linije jer su izvan stroja Lucas Hernandez i Javi Martinez, a za cijelu je sezonu izgubljen i Niklas Süle.

Igru Bayerna najbolje je opisao kapetan momčadi, golman Manuel Neuer.

'U naslov napišite samo Bayern. I onda ispod toga ostavite praznu stranicu. To najbolje opisuje naše predstave', kazao je Neuer i tako izravno 'piknuo' Niku Kovača koji je nakon drame kod Bochuma za lošu partiju okrivio svoje igrače.

'Taktici ništa ne fali. Problem je stav igrača. Bilo ih je previše koji su loše dodavali...', 'lupio' je Kovač i tako ponovno zaratio sa svojim igračima. Tom ih je izjavom možda želio i razdrmati, no odmah nakon toga se našao na udaru navijača Bayerna. Taj će bijes zasigurno osjetiti kad na prvoj sljedećoj utakmici izađe na Allianz Arenu.

  • +5
Bundesliga, Bayern - Union Berlin Izvor: EPA / Autor: PHILIPP GUELLAND

Naime, Bayern u subotu 2. studenog, u 10. kolu Bundeslige, gostuje u Frankfurtu kod Eintrachta, momčadi koju je donedavno vodio Niko Kovač. Do sada Kovač prema bivšima nije imao previše milosti, na klupi Bayerna pobijedio je u sve tri utakmice uz gol-razliku 13:1. Ali...

'To će biti teška utakmica za nad, znam kako je igrati u Frankfurtu', kazao je Kovač u najavi susreta s Eintrachtom i nastavio:

'To su uvjerljivo najbolji navijači u cijeloj Bundesligi. Dokazali su to u posljednjih nekoliko godina.'

Eh, da. Ova izjava nije nikako 'legla' navijačima Bayerna koji su Kovača već počeli 'razapinjati' Kovača na društvenim mrežama. Uz sve kritike koje mora slušati stvarno mu nije trebao 'rat' s navijačima. A čini se kako ga ono najgore tek čeka.