prošla u osminu finala

Petra Martić stigla do najboljeg rezultata na US Openu, a kako igra pitanje gdje joj je kraj

04.09.2020 u 19:00

Bionic
Reading

Najbolja hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u 4. kolo US Opena, ona je u dvoboju 3. kola nakon sat i pol igre svladala Ruskinju Varvaru Gračevu sa 6:3, 6:3.

Protiv devet godina mlađe suparnice 29-godišnja Dućanka krenula je 'breakom', no odmah u sljedećoj igri je i izgubila tu prednost. Niz oduzimanja servisa suparici Martić je nastavila i u trećoj igri dvoboja, da bi se nakon toga stabilizirala na svom početnom udarcu te do kraja prvog seta više nije dopustila Gračevoj niti 'break-loptu' za povratak.

Martić je, pak, kod prednosti od 5:3 još jednom oduzela servis suparnici i tako riješila prvu dionicu dvoboja u svoju korist, a usto i došla u poziciju da prva servira u drugom setu.

Nažalost, u tom prvom gemu drugog seta dopustila je Gračevoj novi 'break', no taj je zaostatak vratila odmah u sljedećem gemu. Nakon što je ostvarila novi 'break' za 3:1 Martić je uspjela spasiti čak pet prilika Gračeve za smanjenje na 3:2, ali Ruskinja se ipak vratila u rezultatsku ravnotežu oduzimanjem servisa za 4:3.

Srećom, Martić je i treći put u susretu odmah nakon izgubljenog servisa uspjela ostvariti 're-break' i tako povesti sa 5:3 uz servis za meč. U posljednjoj igri dvoboja naša igračica nije izgubila niti jedan poen te po prvi put u karijeri izborila 4. kolo US Opena.

Sljedeća suparnica bit će joj Kazahstanka Julija Putinceva, koaj je nadigrala Bjeloruskinju Aleksandru Sasnovič sa 3:6, 6:2, 6:1.

Za Martić, trenutačno 15. igračicu svijeta, i Putincevu, koja se nalazi na 35. mjestu WTA ljestvice, to će biti prvi međusobni susret.

.