wta birmingham

Petra Martić na travi u Birminghamu sredila i drugu Ruskinju u nizu; u četvrtfinalu igra protiv - Latvijke

19.06.2019 u 19:50

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Birminghamu nakon što je u susretu 2. kola pobijedila Ruskinju Margaritu Gasparjan 6-3, 7-6 (4)...

Petra Martić je pobjedu protiv 24-godišnje Ruskinje izborila nakon sat i 40 minuta igre.

U prvom setu presudio je Petrin 'break' za vodstvo 3-1. Međutim, nakon što je oduzela servis suparnici, Martić je zatražila medicinski 'time-out' zbog problema s lijevim zglobom. Srećom, nakon što joj je zglob bandažiran uspješno je nastavila meč.

U drugom setu gledali smo daleko neizvjesniji meč. Petra je već u prvom gemu načinila break, međutim Ruskinja je odmah izjednačila na 1-1. Kod 3-2, Gasparjan je još jednom oduzela servis hrvatskoj tenisačici za vodstvo 4-2. Martić se nije predavala i izjednačila je na 4-4, nakon čega je set otišao u trinaestu igru. Martić je u 'tie-breaku' imala dva 'mini breaka', no Ruskinja je oba vratila. Ipak, pri vodstvu 4-3, Martić je oduzela servis suparnici za prednost 5-3 i nakon toga je obranila prednost.

Bio je to njihov drugi dvoboj i druga pobjeda 28-godišnje Dućanke. Prvi put su igrale u polufinalu ovogodišnjeg turnira u Istanbulu kada je 24-godišnja Ruskinja predala meč nakon što je naša tenisačica osvojila prvi set sa 6-1.

  • +3
Hrvatska tenisačica Petra Martić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Zanimljivo, Petra Martić, koja se nalazi na 25. mjestu WTA ljestvice, i u prvom kolu je igrala protiv jedne Ruskinje. Jekaterinu Aleksandrovu je pobijedila 6-3, 7-5, a sada je u četvrtfinalu očekuje Latvijka Jelena Ostapenko koja je bila bolja od Britanke Johanne Konta sa 6-3, 6-4.

Martić i Ostapenko do sada nisu igrale međusobno.