euro u-21

Nenad Gračan analizirao težak poraz od Rumunjske, ali brinu nove ozljede u našoj mladoj reprezentaciji

19.06.2019 u 19:38

Bionic
Reading

Izbornik mlade hrvatske U-21 reprezentacije Nenad Gračan nakon prospavane noći progovorio je o 4:1 porazu od Rumunjske na samom startu Europskog prvenstva...

'Nema se danas što puno dodati. Dva gola smo primili poslije svojih pogrešaka, a prije trećeg gola Rumunjske imali smo kontrolu i nisu nam više stvarali šanse', kazao je Nenad Gračan i nastavio:

'Ništa nije izgubljeno, treba dići glave i pokazati koliko možemo u preostale dvije utakmice. Treba pokazati karakter. Bilo je i dobrih stvari, unatoč rezultatu, a sigurno se moglo više. Iz prevelikog broja tehničkih pogrešaka rodila se nervoza, gubilo se samopouzdanje...'

OK, to su stvari koje se još mogu promijeniti, ali problem su nove ozljede. Sad se točno zna što je s Josipom Brekalom. Liječnik Hrvatske U-21 reprezentacije Boban Dangubić detaljnije je pojasnio dijagnozu.

'Riječ je o nagnječenju patelarne tetive u području hvatišta za kost tibije, gdje je igrač dobio udarac. Napravljena je detaljna dijagnostička obrada i magnetska rezonanca koja je pokazala opisanu ozljedu. Poduzimamo sve moguće mjere kako bi se Brekalo što prije vratio na teren', kazao je Dangubić.

Brekalo je ozljedu zadobio za vrijeme prve utakmice hrvatske U-21 reprezentacije na Europskom prvenstvu protiv Rumunjske te je već na početku prvog poluvremena zbog bolova morao napustiti teren. Još uvijek je neizvjesno hoće li mladi napadač moći nastupiti u preostalim utakmicama hrvatske reprezentacije na U-21 Europskom prvenstvu.

No, nije Brekalo jedini Gračanov problem. Na ozljedu se žali i Filip Benković...

  • +3
Prijateljska utakmica U-21: Hrvatska - Danska Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL

'Situacija je neizvjesna, vidjet ćemo kako će se stvari odvijati kroz naredne dane. Benković se danas požalio na staru ozljedu i morat ćemo donijeti odluku prije utakmice s Francuskom', za sada je tajnovit Gračan.

O Francuzima hrvatski izbornik ima visoko mišljenje...

'Francuska je zaista odlična reprezentacija. I u prijateljskom ogledu s nama pokazali su moć i širinu. Čeka nas uistinu zahtjevna utakmica, u svakom smislu. Još je rano govoriti hoće li biti promjena u sastavu. Međutim, ne bude li povratne trke, tranzicije, ne budemo li dobro izgledali u prekidima i ponovimo li greške, neće biti ni rezultata', zaključio je Nenad Gračan.