IZBJEGNUTO NAJGORE

Peter Prevc nakon stravičnog pada imao snage i za šalu: Ne pokušavajte sami...

02.03.2023 u 19:35

Bionic
Reading

Najbolji slovenski skijaš skakač Peter Prevc (30) pušten je na kućnu njegu nakon što je u srijedu doživio težak pad tijekom treninga na velikoj skakaonici na Svjetskom prvenstvu u Planici.

Prevc je nakon teškog pada na treningu helikopterom prevezen u Sveučilišni klinički centar u Ljubljani, no već danas je u pušten na kućnu njegu.

'Peter još uvijek osjeća bol u vratu, ali je vrlo dobro. Liječnici su mu propisali 14-dnevni odmor', objavio je Slovenski skijaški savez (SZS).

Vlasnik četiri olimpijske medalje je u drugoj seriji odmah nakon skoka, izgubio kontrolu nad skijama, okrenuo se u zraku i na 70 m leđima snažno udario o podnožje skakaonice. Nakon pada na tlo duže od 100 metara se prevrtao i klizio po snijegu.

>> Stravičan pad Petera Prevca! Najbolji slovenski skijaš skakač okrenuo se u zraku i sa 70 m udario leđima

Prevc je u četvrtak na Instagramu objavio fotografiju svog skoka, te fotografiju kako ga unose u helikopter.

'Ne pokušavajte sami kod kuće', napisao je, zahvalivši svima koji su se pobrinuli za njega.

Ostatak skijaške karavane je odradio kvalifikacije za sutrašnje natjecanje na velikoj skakaonici na Svjetskom prvenstvu u Planici.

Najbolji je bio Slovenac Timi Zajc sa skokom od 136 metara i 142.5 bodova, drugi je bio Poljak David Kubacki (131.5 m) sa 5.4 boda manje. Treće mjesto zauzeo je još jedan Poljak Kamil Stoch, četvrti je Norvežanin Johann Andre Forfang, a peti Japanac Ryoyu Kobayashi.

U kvalifikacijama su nastupila 62 natjecatelja, a borba za medalje kreće u petak u 17.30 sati.