očekivalo se više

Pet najvećih razočaranja nogometne sezone: Ovi klubovi iznevjerili su svoje navijače

28.05.2019 u 06:28

Bionic
Reading

U netom završenoj nogometnoj sezoni mogli bismo reći da smo u ligama 'petice' više očekivali od Manchester Uniteda, Real Madrida, Milana i Hoffenheima, dok je Monaco potpuno razočarao...

Nogometna sezona koja je završila u europskim nacionalnim ligama ove nedjelje ponudila je nekoliko ugodnih iznenađenja, poput Atalante, Lillea i Getafea, ali i nekoliko momčadi koje su potpuno razočarale.

  • +3
Premiership: Manchester United - Manchester City Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Manchester United svakako je jedna od njih. Dok Manchester City slavi tri trofeja, a Liverpool, Tottenham, Arsenal i Chelsea odlučuju o pobjednicima europskih natjecanja, klub s Old Trafforda ostao je bez ičega, na šestom mjestu Premiershipa. Jose Mourinho dobio je otkaz, a Ole Gunnar Solskjaer nije uspio podići uspavanog diva i odvesti ga u Ligu prvaka. Nastavak je to krize otkad se umirovio Sir Alex Ferguson. Moglo bi proći još mnogo godina da se ManUtd vrati među elitu, gdje mu je i mjesto.

Real Madrid već dugo nije bio među razočaranjima, ali nakon tri osvojene Lige prvaka ove je sezone zaista podbacio. Ostao je bez trofeja u sva tri bitna natjecanja u kojima je sudjelovao, a čak 12 poraza u Primeri jasno svjedoče o kakvom se raspadu sistema radilo u završnici sezone. Zidane će morati u potpunosti rekonstruirati momčad da se nešto slično ne ponovi u budućnosti.

Još jedan velikan je dopustio da ga zasjene rivali u domaćem prvenstvu. Riječ je o talijanskom Milanu koji je ponovo ostao bez mjesta u Ligi prvaka, unatoč krizi Rome u završnici prvenstva. Dopustio je da ga preskoči Atalanta i po prvi put završi među elitom. Nastavak je to prosječnosti drugog najuspješnijeg kluba u povijesti europskih natjecanja koji pod Gattusom nije napravio iskorak. Pitanje je hoće li i sljedeće sezone.

U Njemačkoj su rezultati bili očekivani, osim što smo vjerovali da više toga može napraviti Hoffenheim, momčad Andreja Kramarića koja je u prethodna dva izdanja Bundeslige izborila mjesto u Ligi prvaka, a ove kao deveta na ljestvici ne ide ni u Europsku ligu. Sve to uz čak 70 postignutih golova te odlične nastupe Kramarića i Belfodila u napadu, ali i razočaravajuću igru u obrani. Julian Nagelsmann napušta klupu ovog ljeta i odlazi u Leipzig pa bi u budućnosti rezultati mogli biti i gori.

No, niti jedan klub nije razočarao kao Subašićev Monaco. Katastrofalna sezona kluba iz Kneževine umalo je rezultirala ispadanjem iz lige, unatoč tome što u momčadi ima Falcaa, Jovetića, Fabregasa, Golovina i mnoge druge zvijezde. Na kraju 17. mjesto u Le Championnatu, blamaža u Ligi prvaka i bezbroj očajnih nastupa pred svojim navijačima koji su zaslužili više od onog što je Jardimova družina prezentirala.

Nema sumnje, kad se sve uzme u obzir, Monacu pripada titula najvećeg razočaranja klupske nogometne sezone...