serie a

Perica strijelac a nervozni Mandžukić isključen; Juve ipak siguran

22.10.2017 u 19:57

Bionic
Reading

U utakmici devetog kola talijanskog nogometnog prvenstva Juventus je u Udinama pobijedio Udinese 6:2 uz pogodak Stipe Perice i isključenje Maria Mandžukića.

Juve je do pobjede stigao s igračem manje nakon što je u 26. minuti isključen Mandžukić, a torinska 'Stara dama' je čak četiri gola postigla s igračem manje.

Već u osmoj minuti domaćin je poveo. Hrvatski napadač Stipe Perica povukao je sjajnu solo akciju koju je završio matiravši Buffona. Juventus je brzo uzvratio. Samo šest minuta kasnije gosti su izjednačili nakon što je Samir poslao loptu u vlastitu mrežu. U 20. minuti došlo je do potpunog preokreta. Cuardado je ubacio, a Sami Khedira glavom zabio za 2:1.

  • +8
Serie A, Udinese - Juventus Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Massimo Pinca

U 26. minuti gosti su ostali s igračem manje nakon što je isključen Mandžukić. Hrvatski napadač je prvo zaradio žuti karton zbog svađe s igračem Udinesea Adnanom, a nakon što je nastavio prigovarati, sudac Daniele Doveri ga je poslao na 'hlađenje'.

Domaćin je s igračem više uspio izjednačiti u 47. minuti golom Danila, no Juve je uzvratio s dva brza gola. U 52. je Daniele Rugeri zabio za 3-2, a 59. minuti je Khedira postigao svoj drugi pogodak na utakmici za gostujuće vodstvo 4-2. Do kraja susreta Juve je zabio još dva gola, a strijelci su bili Khedira (87) i Pjanić (90).

Perica je za Udinese igrao do 82. minute, dok Andrija Balić nije ulazio u igru. 

Na ljestvici vodi Napoli sa 25 bodova, Inter je drugi sa 23 boda, a Juventus na trećem mjestu ima 22 boda.