FINAL FOUR NLB LIGE

Perasović: Možemo doći do kraja

15.04.2009 u 15:13

Bionic
Reading

Prije puta u Beograd, gdje se održava završnica regionalne NLB lige, trener Cibone Velimir Perasović družio se s novinarima i najavio da na Final Four odlazi s mislima da njegova momčad može doći do kraja

U Beograd Perasović dolazi kao najbolji trener NLB lige, što je veliki poticaj za njega. U konkurenciji s imenima kao što su Pešić (C. zvezda) ili Karadžić (Hemofarm), upravo je Peras proglašen najboljim.

'Za mene je ova nagrada velika čast, no ne bi ničega od toga bilo da nema igrača i mojih pomoćnika. Zato zahvaljujem ekipi i suradnicima. Puno važnije je pobijediti Hemofarm u četvrtak', kazao je u uvodu strateg Cibone te se okrenuo polufinalnoj utakmici koju njegova momčad igra u četvrtak (18.15 sati) protiv Hemofarma.

'Igramo protiv momčadi koja je dostigla vrhunac forme. Igrali su sjajno na turniru u Torinu, a gledao sam ih i u njihovom prvenstvu protiv Zvezde gdje su isto tako odlično igrali. Hemofarm zna igrati na ovakvim turnirima i može pobijediti. No, mi u Beograd ne dolazimo s bijelom zastavom, već s mislima da možemo doći do kraja. Što se tiče atmosfere, ne vjerujem da će to biti presudno. Nikome ta dvorana nije domaća, a eventualno bi nama to bilo otežavajuće da prvu utakmicu igramo protiv Zvezde ili Partizana', smatra Perasović.

Što se tiče igračkog kadra, Peras je napomenuo da u srijedu Rozić nije trenirao jer je večer prije nezgodno pao na šaku, ali će zasigurno igrati u Beogradu, kao i Vukušić koji se polako vraća u formu nakon trotjedne stanke zbog ozljede.

Perasović nije želio govoriti o mogućem finalu jer, kako tvrdi, 'ovo su natjecanja na kojima se misli samo na prvog sljedećeg protivnika'. No, zato je Peras objasnio da je po njemu Partizan gledajući dosadašnje uspjehe u sezoni prvi favorit turnira, a ostatak ima podjednake šanse.

'Ipak bih napomenuo da na ovakvim turnirima nema izrazitog favorita. Nama je jako bitna utakmica protiv Hemofarma, za koju se nadamo da ćemo je dobiti jer je ulog velik. Finale nam donosi pet bodova za Euroligu', završio je Peras.

Drugi polufinalni par je Partizan i Crvena zvezda, dok je finale na rasporedu u subotu.