PROMJENE U BAYERNU

Pepov blagoslov! Mandžo i društvo mogu ga kritizirati

30.07.2013 u 10:22

Bionic
Reading

Otkako je Pep Guardiola preuzeo Bayern uveo je i neke novosti. Tako je Španjolac dopustio igračima potpunu autonomiju u svlačionicu i dopušta im da ga čak i kritiziraju ili tračaju

Španjolski stručnjak koji je ovog ljeta preuzeo Bayern od Juppa Heynckesa odlučio je napraviti neke promjene u bavarskom gigantu. Tako je Guardiola za razliku od svog prethodnika odlučio koristiti svoj ured koji je nasuprot svlačionice. Naime, dok je Heynckes svoj ured rijetko koristio jer je želio biti što bliže igračima i s njima provoditi što više vremena, Guardiola se odlučio na drugu 'taktiku' poštujući privatnost svojih igrača.

Naime, Španjolac smatra kako je svlačionica 'sveto mjesto' igrača i želi nogometašima dopustiti da se tamo ponašaju slobodno te da ga čak mogu i kritizirati.

'Svlačionica je rezervirana samo za igrače. To je njihov prostor. U svlačionici se smiju, zabavljaju, oni tamo mogu razgovarati o čemu god žele bez da imaju osjećaj da im ja pušem za vrat. Što se mene tiče mogu me u svlačionici čak i tračati ili kritizirati', kazao je Guardiola za Bild.