Vlahović je tražen

Pep Guardiola oduševljen mladim Srbinom koji zabija golove kao na traci; u igri je čak 80 milijuna eura, a jedan detalj sve otkriva

03.12.2021 u 14:34

Bionic
Reading

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola toliko je oduševljen kvalitetama i potencijalom napadača Fiorentine Dušana Vlahovića da ga želi dovesti već u zimskom prijelaznom roku, objavili su talijanski mediji

Manchester City je u potrazi za centralnim napadačem mjesecima. U ljeto su probali dovesti Harryja Kanea, ali ga je Tottenham odbio prodati. A sada je na vrhu želja srpski golgeter, koji je u Fiorentinu došao u ljeto 2018. iz beogradskog Partizana za samo dva milijuna eura.

No, u zadnje dvije sezone razvio se u vrhunskog golgetera. Prošle sezone Vlahović je zabio 21 gol, a ove je u 16 nastupa već upisao 14 golova. Ugovor mu ističe u siječnju 2023. i Fiorentina mu je nudila produženje, ali je on to odbio. Upravo taj detalj otkriva kako je Vlahović već donio odluku, a vjerojatno je to i rekao čelnicima kluba koji na njemu mogu zaraditi ogroman novac.

Ukoliko bi transfer bio ostvaren u zimskom prijelaznom roku, talijanski mediji navode da bi Fiorentina tražila odštetu od barem 50 milijuna eura, dok neki procjenjuju da bi mogla biti između 70 i 80 milijuna eura.

Tako je mladi srpski napadač u godinu dana postao jedan od najtraženijih na svijetu, a čim je interes za njega pokazao bogati Manchester City, kojem novac nije problem, jasno je kako bi Fiorentina u tom poslu mogla rekordno zaraditi. Takva zarada, koja im se smiješi, rijetko se viđa obzirom na uloženo.

  • +8
Utakmica 5. kola Lige prvaka: Manchester City - PSG Izvor: EPA / Autor: Peter Powell