MANČESTERSKI DERBI

Pellegrini s oporavljenim Silvom po šest bodova protiv Uniteda

20.09.2013 u 21:30

Bionic
Reading

U nedjelju nam slijedi veliki derbi u engleskoj Premierligi. Na Emirates stadionu se sastaju Manchester City i Manchester United, prošlih sezona najbolje momčadi na Otoku.

Tijekom aktualne sezone također su ta dva kluba povezana, imaju po dvije pobjede i jedan remi i poraz.

Dobra je vijest za navijače Cityja da se potpuno oporavio David Silva, jedan od najboljih tamošnjih igrača. U posljednje je vrijeme Silva pauzirao zbog ozljede bedrenog mišića, pa tako nije igrao za reprezentaciju Španjolske protiv Čilea, prvenstveni ogled kod Stoke Cityja, te u premijeri Cityja u Ligi prvaka kod Viktorije Plzen.

Španjolski je veznjak normalno odradio posljednjih nekoliko treninga kluba i spreman je za igru, što se ne može reći za Gaela Clichyja i Martina Demichelisa, koji su i dalje izvan stroja.

Inače, o važnosti dvoboja, govorio je i trener Cityja Manuel Pellegrini

Pobjeda u ovom derbiju vrijedi šest bodova, a ne tri. Vrlo dobro znam koliko je ovo bitna utakmica za nastavak sezone', rekao je Pellegrini.

Obje momčadi nakon četiri kola imaju po dvije pobjede, jedan remi i poraz. Na istom bodovnom učinku je trenutačno i Mourinhov Chelsea. Tri boda više u ovom trenutku ima Liverpool, a dva Arsenal i Tottenham.

'Naravno da još nisam bio sudionik ovog gradskog derbija, ali sve mi je jasno. Moramo biti pravi i bit ćemo pravi. Jedva čekamo nedjelju i da pokažemo što znamo', rekao je čileanski strateg.