opet je pozitivan

Paul Pogba doznao najgoru moguću vijest; ovo bi mogao biti kraj karijere

06.10.2023 u 16:56

Bionic
Reading

Prije samo mjesec dana francuski je reprezentativac i član Juventusa Paul Pogba (30) pao na doping testu. Automatski je suspendiran dok se ne analizira B uzorak, a sada su stigle katastrofalne vijesti

Paul Pogba (30) je imao povišenu razinu testosterona u krvi, a isti je rezultat bio i nakon što je analiziran B uzorak.

Situacija za Pogbu nije nimalo dobra jer mu prijeti kazna od dvije do četiri godine suspenzije, a to bi vrlo lako mogao biti i kraj njegove nogometne karijere!

Talijanski mediji doznaju kako je Pogba pozitivan na testosteron jer je uzimao lijekove koje mu je preporučio prijatelj koji je ujedno i liječnik. Ti su lijekovi kupljeni u SAD-u, a Pogba sad tvrdi da nije znao da njihovo korištenje može uzrokovati pozitivan rezultat jer su antidopinški zakoni u SAD-u različiti od onih u Italiji.

Kako god bilo, Pogba će se sigurno žaliti, ali suspenziju od strane Juventusa ne može izbjeći. Uz sve to, zbog kršenja doping pravila, Pogba automatski ostaje bez ugovora koji se stavlja u stanje mirovanja, te će umjesto godišnje plaće od osam milijuna eura primati minimalac.

Taj minimalac za nogometaše u Italiji iznosi 27.300 eura neto godišnje, no jasno je da će čelnici Juventusa nakon svega pokušati raskinuti ugovor s Pogbom. Trenutno se ugovor ne može jednostrano raskinut sve dok nema službene odluke o kazni. U slučaju suspenzije između dvije i četiri godine, klub ima mogućnost jednostrano raskinuti suradnju bez ikakvih obaveza.