'NE' REPREZENTACIJI

Paul 'krtica' Robinson odbio Capellov poziv

08.08.2010 u 14:45

Bionic
Reading

Vratar engleskog nogometnog prvoligaša Blackburn Roversa Paul Robinson (30) odbio je poziv u englesku reprezentaciju za prijateljsku utakmicu protiv Mađaraske koja će se odigrati u srijedu na Wembleyu, te je izjavio kako više nema namjeru igrati za Englesku

'Tek sada sam u mogućnosti objaviti ovu odluku, jer dosada nisam bio u konkurenciji za reprezentaciju. Ne vidim se u ulozi trećeg ili četvrtog vratara', izjavio je Robinson koji je u karijeri upisao 41 nastup za reprezentaciju.

Robinson je debitirao za Englesku 2003. godine, a na svjetskom prvenstvu 2006. u Njemačkoj je branio u svih pet utakmica.

Njegov pad započeo je nakon kvalifikacijske utakmice za EURO 2008. protiv Hrvatske u Zagrebu kada je promašio loptu koju mu je vraćao Gary Neville, te je ona završila u mreži za vodstvo Hrvatske 2:0. Posljednji nastup za reprezentaciju Robinson je imao u tim istijm kvalifikacijama na gostovanju u Rusiji na kojemu je Engleska izgubila sa 1;2.

Uz Robinsona, Capello je za dvoboj protiv Mađarske pozvao vratare Birmingham Cityja Bena Fostera i Manchester Cityja Joea Harta.