NLB FINAL FOUR

Partizan i Olimpija u borbi za naslov

20.04.2011 u 08:54

Bionic
Reading

Beogradski Partizan i ljubljanska Olimpija igrat će u finalu NLB lige nakon što su u polufinalu Final Foura koji se igra u Ljubljani pobijedili Budućnost, odnosno Krku. Pobjednika regionalne košarkaške lige dobit ćemo u četvrtak

Partizan će imati prilike obraniti naslov NLB lige nakon što je kao prva momčad izborio plasman u finale Final Foura. Beogradski sastav je u polufinalu pobijedio tijesno Budućnost iz Podgorice 62:58. Najuspješniju momčad NLB lige do finala su odveli Katić sa 13 koševa, koliko je imao i Jerrells, dobri su bili i Gist sa 12 te Milosavljević sa 11 poena. U redovima Budućnosti najviše koševa su postigli Simonović 14, ali i uz osam skokova te Dragičević sa 11 poena i sedam skokova.

U drugom polufinalnom paru između dva slovenska predstavnika Olimpija je slavila protiv Krke 67:57. Sašo Ožbolt bio je nerješiva enigma za obranu Krke te je utakmicu završio sa 19 postignutih poena i bio je ujedno najefikasniji strijelac na utakmici. Uz njega, u redovima 'zmajčeka' istakli su se Kendrick sa 11 poena i Jagodnik s također 11 poena, ali i čak 10 skokova. Hrvatski reprezentativac Damir Markota utakmicu je završio s postignutih osam poena. Kod Krke Dragić je postigao 13 poena, a Pavić 10.